21 / 05 / 2024

Tekirdağ Uçmakdere restorasyon

Tekirdağ Uçmakdere restorasyon

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirfdağ Büyükşehir Belediyesi, Uçmakdere'deki 52 yapıyı restore edecek.

Tekirdağ Uçmakdere’deki 52 tescilli ev yenilenecek!

Tekirdağ Belediyesi tarafından Uçmakdere’de restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar kapsamında 52 tescilli ev yenilenip sahiplerine teslim edilecek.

İstanbul'dan tersine göç başladı: Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'de arsa fiyatları resmen uçtu!

Megakentteki yüksek konut fiyatları, deprem riski ve hayat pahalılığı tersine göçü hızlandırdı. Megakentten kaçanlar, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale'yi mesken tuttu. Söz konusu illerde arsa fiyatları resmen uçtu. İşte detaylar...

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Belediye'den büyük fırsat! Tekirdağ'da 24 arsa kiraya verilecek!

Tekirdağ Muratlı Belediyesi'nden 24 arsa 2 yıllığına kiraya verilecek. İhale arazilerin bulunduğu Mahalle Muhtarlıklarında Encümen huzurunda yapılacak.

Janus Mimarlık Mühendislik Restorasyon İnşaat Müşavirlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Janus Mimarlık Mühendislik Restorasyon İnşaat Müşavirlik Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Eren Onur ve Uğur Kaan ortaklığında kuruldu.

Tekirdağ Çorlu'da 16.5 milyon TL'ye icradan satılık arazi!

T.C. Çorlu Satış Memurluğu, Tekirdağ ili, Çorlu ilçesi, Yenice Mahallesi, 3883 parselde yer alan araziyi 16 milyon 504 bin 418 TL'ye satıyor...

Tekirdağ Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi için yıkım başladı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Restorasyon çalışmaları kapsamında "Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi" çerçevesinde 3. ve son aşama olan Telekom binasının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Tekirdağ'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tekirdağ'da Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi ev ile Marmaraereğilisi ilçesindeki Konstantin Evi'nin restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Prof. Ercan: Manisa depremi İstanbul’u etkilemez, Tekirdağ depreminden korkun!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Manisa'da meydana gelen depremin ardından açıklama yaptı. Ercan, "Korkulması gereken Tekirdağ depremidir. Tekirdağ depremi Marmara Ereğlisi-Silivri arasında olacak" dedi...

Çalıkuşu'nun yazıldığı ev restore edilecek!

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen, Reşat Nuri Güntekin'in "Çalıkuşu" adlı romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi evin restore edileceğini açıkladı.

Tarihi Çalıkuşu konağı kül oldu!

Reşat Nuri Güntekin’in, Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan ‘Çalıkuşu’nu kaleme aldığı Tekirdağ’daki tarihi konağın yanması “Neden sahip çıkamıyoruz” tartışmasını başlattı…

Tekirdağ Uçmakdere'deki 52 yapı restore edilecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirfdağ Büyükşehir Belediyesi, Uçmakdere'deki 52 yapıyı restore edecek.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Tekirdağ Uçmakdere restorasyon Haberi

Tekirdağ Uçmakdere restorasyon

Tarihi ve doğal zenginlikleri ile Tekirdağ'ın en güzel köşelerinden biri olan Uçmakdere, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Miras Atölyesi II projesi ile baştan aşağı yenileniyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile beraber Uçmakdere'de süren Miras Atölyesi II projesi çalışmalarını yerinde denetleyen ve restorasyon çalışmalarının gidişatı ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşat Ergin'den bazı bilgiler alan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuyla ilgili olarak, "Tarihi mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak konusunda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, `Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez' sözü doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Uçmakdere, turizm cenneti olabilecek bir potansiyele sahip. Bu sorumluluk çerçevesinde ortaya koyduğumuz Miras Atölyesi II projemiz ile birlikte Uçmakdere kabuk değiştiriyor, çehresi...