15 / 05 / 2024

Çarşamba Yunus Emre Camisi açıldı

Çarşamba Yunus Emre Camisi açıldı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 2009 yılında yapımına başlanan Yunus Emre Camisi, törenle ibadete açıldı. Törende konuşan Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Türkiye'de 85 bin 500'ü aşkın cami olduğunu söyledi.

Avrasya GYO Çarşamba'daki okul binasını Özel İkra Eğitim'e kiraya verdi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan ve Samsun Çarşamba'da yer alan okul binasının Özel İkra Eğitim Ltd.Şti.'ye aylık 100 bin TL+KDV başlangıç bedeli ile 10 yıllığına kiraya verilmesine karar verildi...

Avrasya GYO Çarşamba'daki gayrimenkulün tapusunu aldı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Samsun İli, Çarşamba İlçesi, Kirazlıkçay Mahallesi 1151 ada 1 Parsel numarasında yer alan okul binası değerleme raporu hakkında açıklama yaptı.

Samsun Çarşamba'ya huzurevi ve yurt müjdesi!

İlçedeki çalışmalarını sürdüren Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Huzurevi ve Yurtkur Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nun inşaat çalışmalarına başladı.

Yunus Emre Termik Santrali 1.4 milyar TL'ye icradan satılıyor!

Eskişehir`in Mihalıççık ilçesinde FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında yönetimi TMSF'ye devredilen Yunus Emre Termik Santrali 1 milyar 400 milyon liraya icradan satışa çıkarıldı. İhale, 30 Ocak günü gerçekleşecek.

Avrasya GYO Samsun Çarşamba Otogarı 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Samsun Çarşamba Otogarı 2018 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Çarşamba'daki kentsel dönüşüm projeleri 2018'e damga vurdu!

Samsun'un Çarşamba ilçesi, 2018 yılında hayata geçirilen kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla adından söz ettiriyor.

Çarşamba Devlet Hastanesi açılıyor!

Yaklaşık olarak 47 bin metrekare alana kurulan 250 yatak kapasiteli Çarşamba Devlet Hastanesi açılıyor.

Çarşamba Ortaöğretim Eğitim Kampusu tamamlanıyor!

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar yaptığı açıklamada “Yeşilırmak kıyısında inşaatları devam eden Ortaöğretim Eğitim Kampusu ile ilçemiz, Ülkemizin örnek yatırımlarından birine daha kavuşuyoruz.” diye konuştu.

Çarşamba Devlet Hastanesi'nin yüzde 96'sı tamamlandı!

Sağlık Bakanlığı tarafından Samsun'un Çarşamba ilçesinde inşa edilen Samsun Devlet Hastanesi'nde sona yaklaşıldı. 56 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen yeni hastanenin yüzde 96'sı tamamlandı.

Çarşamba'daki dönüşüm çalışmaları Türkiye'ye örnek oluyor!

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.  

Çarşamba Belediyesi'nden 7.9 milyon TL'ye satılık 12 gayrimenkul!

Çarşamba Belediyesi, 10 mahallesinde yer alan 10 arsa ve 2 tarlasını ihale ile satışa sunuyor. Gayrimenkullerin ihalesi 11 Ekim 2018 tarihinde yapılacak..

Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi yenileniyor!

Pendik'te yer alan Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi yeni sezona yenilenmiş olacak girecek.

Çarşamba'da dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar yaptığı açıklamada “Bafracalı Mahallesi’nde başladığımız Kentsel Dönüşüm 1. etap inşaat Çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Çarşamba Yunus Emre Camisi açıldı Haberi

Çarşamba Yunus Emre Camisi açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yiğit: "Cami bizim ortak kalbimizdir, bu ülkenin mührüdür. Cami bu ülkenin İslam yurdu olduğunun en güzel göstergesidir"


Bu camilerin yapımında vatandaşların katkısının çok büyük olduğuna değinen Yiğit, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 85 bin camimizin ülkemiz insanlarına hizmet etmesini istiyoruz. Camilerimiz mihrabıyla mabet olsun. İmanımızı, İslamımızı, adabımızı, erkanımızı, büyüğe küçüğe saygımızı, vatana millete faydalı oluşu buralardan öğrenelim. Buralardan Yunus, sevgi ve muhabbet kaynağı Mevlana'lar çıksın istiyoruz. Buradan ulema çıksın, buralar ilim irfan yuvaları olsun istiyoruz" dedi.


Yiğit, "yaşayan cami" konsepti bağlamında bir şeyler yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 2011 yılında 'cami ve çocuk' temasını toplumumuzla tanıştırdık, 2012'de 'cami ve engelli' temasını gündeme taşıdık. Arzu ettik ki bu ülkede 7...