29 / 04 / 2024

çarşı restorasyon bedeli

çarşı restorasyon bedeli

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Onarım bedelini kiracı mı ödemeli ?" sorusuna yanıt verdi...

Kapalıçarşı, İstanbul depremine hazırlanıyor! Zemin sıvılaşmasına müdahale edildi: Restorasyon bu yıl bitecek! 

Kapalıçarşı'da yaklaşık üç senedir süren restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Kapalıçarşı, deprem riskine karşı da güçlendiriliyor. 

Kapalıçarşı'daki restorasyon Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul'un simge yapılarından biri olan Kapalıçarşı'da geçtiğimiz sene başlayan restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, “Kapalıçarşı'da haziran ayında çalışmalar bitmiş olacak” diye konuştu.

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Arıboğa ve HB Restorasyon İnşaat Taahhüt Turizm ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Tebra Restorasyon İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tebra Restorasyon İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Özel tarafından kuruldu.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Poyraz Restorasyon Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Poyraz Restorasyon Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 20 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta Yaşar Seferoğlu tarafından kuruldu. 

Almüsteşar İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Almüsteşar İnşaat Gıda Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Hamad Alowıs tarafından kuruldu.

Arşa Bilgisayar ve Emlak Sanayi ve Limited Şirketi kuruldu!

Arşa Bilgisayar ve Emlak Sanayi ve Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Saman Shakourı ve Sara Mohammadreza tarafından kuruldu.

Bioeksen Ar Ge Teknolojileri Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Bioeksen Ar Ge Teknolojileri Limited Şirketi Şişli Şubesi bugün 20 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Arş İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Arş İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Ar Emlak İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ar Emlak İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Çil tarafından kuruldu. 

Ars Restorasyon İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ars Restorasyon İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Üsküdar'da Halil Arslan tarafından kuruldu. 

çarşı restorasyon bedeli Haberi

çarşı restorasyon bedeli

İşyerim belediye ve vakıflara ait bir çarşının içinde. Çarşının idaresi esnaftaydı. Ancak şimdi vakıf yönetimi aldı, bir emekliyi yönetici yaptı. Eskiden denetçi bendim şimdi değilim. Bunlar gelir gelmez aidatlar önemli ölçüde yükseldi. O kadar ki çarşının bakım ve onarımı dahi kiracı esnaf tarafından yapılmaya, bedeli aidata eklenerek kiracılardan alınmaya başlandı. Buna itiraz edemezmişiz zira denetleme yetkimiz yokmuş. Biz buna mahkum muyuz?  M.Ö. 


Hayır değilsiniz. Kira ilişkisi yasayla düzenlenmiştir. Bu durumda öncelikle muhatabınız yönetici adı altındaki bu emekli kişi değildir. Zira yöneticilik kat mülkiyeti mevzuatından gelir. Sizin tarihi çarşınız vakıfların malı olup buralarda kat mülkiyeti kurulmamıştır, dolayısı ile kat mülkiyeti mevzuatı içinde bulunan yöneticilik, denetçilik gibi kurumlar sizin çarşıda olmaz. Siz kiracı kiralayan ilişkisi içinde ilişkinizi sürdürürsünüz.


Kira ilişkisi içinde de birinci...