29 / 04 / 2024

Çatalağzı Santrali özelleştirme

Çatalağzı Santrali özelleştirme

Yatağan Termik Santrali'nde en yüksek teklif sahibi olan Elsan, nisan ayında gerçekleştirilen ihalede iki ünitede 300 MW kurulu gücü sahip Zonguldak Çatalağzı Termik Santrali için 350 milyon dolar teklif vermişti.

Çatalağzı Santrali'ne 351 milyon dolarlık teklif verildi!

300 MW kurulu güce sahip Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 351 milyon dolarla Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi-Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret verdi...

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

14 yılda 60,9 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2003-2017 yılları arasında özelleştirme programı kapsamında, söz konusu dönemler arasında yapılan özelleştirmelerin satış ve devir tutarının 60 milyar 9 milyon dolar olduğunu belirtti.

Şeker fabrikalarına sosyal özelleştirme modeli!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde, diğerlerinden farklı olarak adeta bir 'sosyal özelleştirme' yaklaşımıyla sözleşmelere hem çalışanlarımızın, hem üreticilerin hakkını güvence altına alan hükümler koyduk." dedi.

Riva'da özelleştirme kararı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul ili, Beykoz ilçesi, Çayağzı (Riva) Mahallesi'nde bulunan 16 bin 652 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar ile üzerindeki binalar özelleştirilecek.

Aydın Çine'de özelleştirme kararı!

EÜAŞ'ye ait Aydın'daki Çine Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar özelleştirilecek. Özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri 8 Eylül'de yapılacak.

Karaman'da özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Karaman ili, Merkez ilçesi, Kırbağı Mahallesi'ndeki 2.784 metrekare yüzölçümlü arsanın “satış” yöntemiyle özelleştirilmesine karar verdi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kocaeli Gebze'de özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kocaeli ili, Gebze ilçesi, Pelitli köyünde bulunan 6.425 metrekare yüzölçümlü arsayı “satış” yöntemiyle özelleştirdi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

TP'nin özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi Zülfikar Holding verdi!

Türkiye Petrolleri (TP) Petrol Dağıtım AŞ'nin yüzde 100 hissesinin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi başladı. İhalede en yüksek teklifi, 320 milyon TL olarak açıklandı.

Özelleştirme'den Alsancak Limanı cevabı!

Konak Belediye Başkanı Pekdaş'ın Alsancak Limanı'na yönelik 3 temel sorunun çözümü için belediye ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın teknik ekiplerin oturup görüşmesi yönündeki çağrısına Ankara'dan cevap geldi.

ÖİB'den Sümer Holding'e özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Kızılay Mahallesi'ndeki Sümer Holding A.Ş.’ye ait taşınmazı özelleştirme kararı aldı. Kararlar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çatalağzı Santrali özelleştirme Haberi

Çatalağzı Santrali özelleştirme


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) EÜAŞ'a ait Çatalağzı Termik Santrali ve taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde 351 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren Demir Madencilik'in Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, talep edilen ek teminatı yatırmadıkları için ÖİB'nin ikinci sıradaki teklif sahibi Elsan Elektrik'e çağrıda bulunulduğunu söyledi.


Yatağan Termik Santrali'nde en yüksek teklif sahibi olan Elsan, nisan ayında gerçekleştirilen ihalede iki ünitede 300 MW kurulu gücü sahip Zonguldak Çatalağzı Termik Santrali için 350 milyon dolar teklif vermişti.


Reuters'in sorularını yanıtlayan Demir Madencilik'in Yönetim Kurulu Başkanı Demir, teklif safhasında ÖİB'nin talep ettiği 10 milyon dolarlık geçici teminatı yatırdıklarını belirterek, "Ek geçici teminat olarak talep edilen ikinci 10 milyon dolar için teminat mektubumuz hazırdı, ancak, son kabul edilen torba kanununun getireceği ek maliyetleri hesaplamak için ÖİB'den...