20 / 07 / 2024

çatı katında bahçe

çatı katında bahçe

Yaşadığınız evin bahçesi yok diye üzülmeyin. Dow Bina Çözümleri’nin ROOFMATE adlı ısı yalıtımı sağlayan ürünüyle çatınız bir taraftan su, yağmur, kar ve soğuk havadan korunurken diğer taraftan size yeşil bir alan oluşturmanız için imkân veriyor...

Barınma krizi büyüyor, 1 asgari ücretli ve 2 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor!

Sürekli olarak artış gösteren faiz oranları yeni bir konut sahibi olmayı imkansız hale getirirken, barınma ve kira krizi giderek büyüyor. Konut fiyatları sürekli olarak artarken, 4 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor.

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Konut sitelerindeki bahçe alanı otoparka çevrilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında bahçe alanının otoparka çevrilmesini kaleme aldı. Peki bahçe alanı otoparka çevrilebilir mi?

Bahçeşehir Canlar Cem Evi’nin temeli atıldı!

Başakşehir’de hayırseverlerin desteğiyle inşaatına başlanan Bahçeşehir Canlar Cem Evi’nin temeli, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun da katılım sağladığı törenle atıldı.

Beyoğlu'nda bir binanın çatı katı çöktü!

Beyoğlu'nda bulunan bir binanın çatı katında çökme yaşandı. Olay sonucunda ölen ya da yaralanan olmazken,sokakta bulunan otomobilde hasar meydana geldi.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında son durum!

18,50 kilometre uzunluğundaki Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt Metro Hattı, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Avcılar ve Esenyurt ilçelerine hizmet verecek. Peki, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında çalışmalar ne durumda?

Paris çatılarında tarım!

Dünya kentlerinde boş bina ve depolar da dikey çiftlikler olarak değerlendirilmeye başlandı. Paris'in ünlü Bastille Opera binasında 2 bin 500 metrekarelik çatısında dev bir bahçe kuruldu.

Asmalı Bahçe Şehir ilk etap teslimleri zamanında başladı!

Dekar Gayrimenkul A.Ş.’nin Demiröz Grup ortaklığı ile inşa edilen Asmalı Bahçe Şehir'de ilk etap teslimleri tam zamanında başladı. 

Bahçeşehir Gölet projesinde son durum!

Bahçeşehir Gölet’inin hemen yanında inşatına başlanılan Bahçeşehir Park AVM'ye 3 bin metrekarelik Survivor parkuru yapılacak. 1 milyon dolarlık parkurla ziyaretçi sayısının daha da artması bekleniyor.

Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda güzergah değişiyor!

Dudullu-Bostancı Metro Hattı Tünel Buluşma Töreni'nde konuşan İBB Başkanı Uysal, "Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı'nda bir güzergah değişikliğiyle yeni usule göre gelir getirici proje çalışması yapıyoruz. En az iki ay içerisinde şekillendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bahçeşehir Göleti 2 kat büyüyecek!

Atmaca Şirketler Grubu Başkanı Adem Atmaca, dün gerçekleştirdikleri basın toplantısında Bahçeşehir Göleti hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Lüks konut projelerinde çatı ve bahçe katı değerlendi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, lüks konut projelerinnden bahsetti. İlhan, konut projelerinde çatı ve bahçe katını değerlendiğini belirtti.

Bahçeşehir-Bahçekent'e 20 yeni proje geliyor!

İstanbul'da son yıllarda proje yarışında öne çıkan bölgeler arasında Bahçeşehir 2. Kısım-Bahçekent hattı da var. Bu hatta halen üretim ve planlama aşamasında 20 konut projesi bulunuyor.

çatı katında bahçe Haberi

çatı katında bahçe

Büyükşehirler her geçen gün yapılaşmaya devam ediyor. Bina sayısı artarken yeşil alanların sayısı ise azalıyor. Bu duruma çözüm olarak eskiden değerlendirilmeyen çatı alanları, bahçelere dönüştürülüyor. Sürekli su, nem, toprak içinde çözünen kimyasallar ve bitki köklerinin yıpratıcı etkilerine maruz kalacak bu çatılar için özellikli ısı yalıtımı ürünleri gerekiyor. Dow Bina Çözümleri’nin ROOFMATE (Çatı Dostu) adlı ürünü tüm bu zorlu koşullara her iklim koşulu altında dayanarak bina ömrü boyunca yüksek performans gösteriyor. 


Hem iklim koşulları hem de bahçenin neden olduğu koşullar, yapı ömrü boyunca değişmeyen ısı yalıtım performansı gerektiriyor. Bu noktada da ekstrüde polistren köpük denilen XPS’ten üretilmiş yalıtım malzemeleri bahçe çatı uygulamalarında kullanılabilen tek malzeme olarak karşımıza çıkıyor. Dow Bina Çözümleri’nin ROOFMATE ürünü bahçe ve teras çatılar için en verimli ısı...