29 / 04 / 2024

Çatı katları

Çatı katları

Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı M. Nazım Yavuz, atıl durumda bulunan çatıların kullanıma açılmasıyla her binada konut sayısının artacağını söyledi.

Çatı katları gözde yaşam alanları oluyor!

Ytong Çatı Plağı tavan aranızı bir kullanım alanına dönüştürürken, özellikle de tonoz tipi çatılarda eğim sorununu ortadan kaldırarak çatı katlarının rahatlık ile dekore edilmesini sağlıyor.

İstinyePark'a yeni katlar yapılıyor! Boyu uzatılacak AVM için Bakanlıktan gerekli izinler alındı! 

2020'de Katar devletinin yaklaşık 300 milyon dolar bedelle ortak olduğu İstinyePark AVM'nin çatısında hummalı bir çalışma yapılıyor. 2007 yılında kapılarını açan AVM'nin üst kısmına yeni katlar ilave ediliyor. İşte ayrıntılar...

4 katlı konuta 15 katlık imar izini!

Daha önce kentsel dönüşümün önünü açmak için çatı katlarına bağımsız bölüm hakkı vermek üzere hazırlanan teklif İBB Meclisi’nde reddedildikten sonra, çok yüksek artış getiren teklife onay verildi.

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorununa çözüm önerisi: Çatı katları daireye dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut ihtiyacının çok yükseldiği şu zamanlarda EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorunu için çözüm önerisi geldi...

İstanbul’u depreme hazırlayacak çatı düzenlemesi reddedildi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun depremle ilgili İBB Meclis gündemine sunduklarını açıkladığı dört maddeden biri olan kentsel dönüşümün önünü açacak çatı katlarına ilişkin düzenleme reddedildi. AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Rize'deki apartmanlarda komşuluk köprüsü kuruldu!

Rize'de, 3 bloktan meydana gelen apartmanlar, çatı katlarına olası yangın durumunda kaçış yolu oluşturmak için ilginç çözüm üretti. Apartman çatıları kurulan demir köprülerle birbirine bağlandı.

Tavan arası çatı penceresiyle aydınlanıyor!

Son yıllarda çatı katlarının yaşam alanına dönüşmesi ve dubleks çatıların tercih edilmesiyle modern çatı penceresi uygulamaları artıyor...

Zeytinburnu Belediyesi'nden kaçak kat açıklaması!

Zeytinburnu Belediyesi, 19 Aralık 2017 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde yer alan "Kaçat katlar artık yasal" başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Kartal Wings’te seyir terası keyfi!

Kartal Wings’de çatı katları boydan boya seyir terası olarak tasarlanıyor. Kartal Wings’te seyir terası keyfi sunuluyor.

Bursa İmam Hatip Lisesi'nde katlar yükseliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eski binaları yıkarak sil baştan yerinde projelendirdiği ve geçtiğimiz ekim ayı içerisinde temeli atılan Bursa Merkez İmam Hatip Lisesi’nde katlar hızla yükseliyor.

Nazım Yavuz: Konut açığının çaresi çatı katları!

Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı M. Nazım Yavuz, atıl durumda bulunan çatıların kullanıma açılmasıyla her binada konut sayısının artacağını söyledi.

Ordu Kabadüz Emniyet Amirliği binasının temeli atıldı!

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, temeli atılan Emniyet Amirliği hizmet binasının ilçeye hayırlı olmasını diledi. Kaya, “3 kat, bodrum ve zemin katlarından oluşan İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası 2016 yılının Mayıs ayında teslim edilecek." dedi.

Çatı katları Haberi

Çatı katları

Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı M. Nazım Yavuz, inşaat sektöründe son yıllarda yaşanan hareketliliğe rağmen konut açığı sorununun devam ettiğini belirterek, atıl durumda bulunan çatıların kullanıma açılmasıyla her binada konut sayısının artacağını söyledi. Birleşmiş Milletler tarafından, barınma hakkı ile ilgili bilincin geliştirilmesi, herkes için yeterli konut ve sürdürülebilir kentleşme faaliyetlerini desteklemek amacıyla ilan edilen Dünya Konut Günü, Türkiye'de her Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanıyor. Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye'de inşaat sektörünün son yıllarda etkileyici bir büyüme performansı gösterdiğini, buna rağmen konut açığı sorununun varlığını sürdürdüğünü hatırlattı. Yavuz, birçok ülkede etkin şekilde kullanılan çatı katının Türkiye'de atıl durumda tutulduğunu belirterek, gerekli düzenlemenin yapılması ile çatı katlarının konut olarak kullanılabileceğini söyledi. 


2018...