05 / 05 / 2024

çatıda bahçe

çatıda bahçe

Beton yapıların içinde sıkışıp kalan şehir insanının havası yeşil çatılarla değişiyor. Türkiye'de Onduline Avrasya'nın öncülüğünde 2003 yılından bu yana uygulanan yeşil çatıların geçişi Babil'in Asma Bahçeleri'ne kadar dayanıyor.

Mopaş Bahçe Evler Çayırova'da 4 milyon 750 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Perakende sektöründe 21 yıllık tecrübeye sahip olan MOPAŞ, tarafından Kocaeli Çayırova'da inşa edilen Mopaş Bahçe Evler Çayırova projesinde 4 milyon 750 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışlar devam ediyor. 

Bahçeşehir Üniversitesi çok sayıda Öğretim Görevlisi alıyor! Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın!

Bahçeşehir Üniversitesi çok sayıda Öğretim Görevlisi alacağını duyurdu. Akademisyenler ve akademisyen adaylarının kaçıramayacağı kadroları sizler için derledik.

Çeşme Alaçatı'da 12.1 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir Çeşme Alaçatı'da yer alan 3 adet arsayı 12 milyon 150 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Bahçeşehir Canlar Cem Evi’nin temeli atıldı!

Başakşehir’de hayırseverlerin desteğiyle inşaatına başlanan Bahçeşehir Canlar Cem Evi’nin temeli, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun da katılım sağladığı törenle atıldı.

Yuvam Bahçeşehir Evleri'nin temeli atılıyor!

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal konut projesi Yuvam Bahçeşehir Evleri’nin temeli, 11 Aralık Cuma günü atılıyor.

Dekar Kıyıbahçe basın toplantısı 12 Haziran'da!

Dekar Yapı, Yapı Kredi iş birliği ile Çekmeköy - Ömerli’de, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan finans modeli ile hayata geçireceği yeni projesi Dekar Kıyıbahçe’yi 12 Haziran'da tanıtıyor...

Bahçeşehir Gölet projesinde son durum!

Bahçeşehir Gölet’inin hemen yanında inşatına başlanılan Bahçeşehir Park AVM'ye 3 bin metrekarelik Survivor parkuru yapılacak. 1 milyon dolarlık parkurla ziyaretçi sayısının daha da artması bekleniyor.

Bahçeşehir Royal Ayrancılar'da satışlar başladı! Yeni proje!

Şehru İnşaat, İzmir Torbalı’da Bahçeşehir Royal’le 44 bin metrekarelik alanda modern bir yaşam alanı hayata geçiriyor. 

Saklı Bahçe Bornova'da 325 bin TL'ye 1+1! Yeni proje!

Ramsa tarafından hayata geçirilen Saklı Bahçe Bornova'da toplam 76 daireye yer veriliyor. Projede fiyatlar 325 bin TL'den başlıyor..

Bahçe ve balkonlara 450 milyon TL harcıyoruz!

Bahçe ve balkonların nefes alma yeri olarak görülmesi, bu alanlar için yapılan harcamaları giderek artırıyor. Bu da bahçe mobilyaları pazarının büyümesini beraberinde getiriyor.

Lüks konut projelerinde çatı ve bahçe katı değerlendi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, lüks konut projelerinnden bahsetti. İlhan, konut projelerinde çatı ve bahçe katını değerlendiğini belirtti.

Bahçeşehir Okulları Kanada'da açıldı!

Fulford Academy'yi bünyesine katan BAhçeşehir Okulları Kanada'da ilk Türk okulunu açtı. Bahçeşehir Okulları Kanada Kampusu olarak hizmet verecek kurumda yatılı eğitim imkânının sunulması planlanıyor.

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri beton nöbetinde!

Bahçeşehir Gölet'teki yapılaşmanını önünü açan imar planı mahkeme tarafından iptal edildi ancak inşaat durmadı. Durum böyle olunca da Bahçeşehirliler Gölet'te beton nöbetine başladı.

çatıda bahçe Haberi

çatıda bahçe

Sanayileşme ve kentleşme sonucunda doğa hızla tahrip olurken tüm dünyada yeşile olan ihtiyaç da artıyor. Aşırı yapılaşma sonucunda kaybolan yeşil alanların yeniden kazanılmasında ise yeşil çatı sistemleri önemli bir rol oynuyor. 


Türkiye'de Onduline Avrasya'nın öncülüğünde 2003 yılından bu yana uygulanan yeşil çatılar, üzerinde her türlü bitki ve sebzenin yetiştirilmesine olanak sağlayarak bahçe keyfini çatılara taşıyor. 


Yeşil çatılar, sürdürülebilirliğin ana ilke olarak benimsendiği günümüz mimarisinin temel öğelerinden biri olarak kabul görüyor. Avrupa'da çok yaygın bir uygulama olan yeşil çatılar, ülkemizde ise inşaat sektörünün yeni trendi olarak dikkat çekiyor. 


Türkiye pazarına ilk kez 2003 yılında Onduline Avrasya öncülüğünde giren yeşil çatılara duyulan ilgi her geçen yıl daha çok artıyor. Yeşil çatıların en sık kullanıldığı ülke olan Almanya'nın sadece Stutgart kentinde 2 milyon metrekarelik yeşil...