28 / 04 / 2024

çatıder sempozyum organizasyonu

çatıder sempozyum organizasyonu

ÇATIDER tarafından, 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde düzenlenen “8. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu” gerçekleşti. Sempozyumda, sektördeki gelişmelere ve akademik çalışmalara yer verildi.

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Akan çatının tamir masrafını kim öder?

Çatı katında oturuyorsunuz, kiremitler kırıldı, salonunuza su akıyor. Masrafı kim ödeyecek? 

ÇATIDER'DEN Geleceğin mimarlarına yatırım!

Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin çatı sektörünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bugüne kadar 51 okulda düzenlediği 168 eğitime 7166 öğrenci ile yaklaşık 150 akademisyen ve öğretmen katıldı.

ÇATIDER ve Demos Fuarcılık bir ilke imza atıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği ÇATIDER ve Demos Fuarcılık ‘Çatı ve Cephe Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’nı hayata geçirecek. 

ÇATIDER Genç Çatıcılar yarışması 29 Mart'ta!

Çatı sektörünün gelişmesi ve kalifiye iş gücünün artması için kapsamlı çalışmalar yürüten Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), bu kez ‘Genç Çatıcılar’ yarışması ile sektörün en iyi çatı ustası ekibini yarışma ile belirleyecek. 

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

ÇATIDER'den Yangından Korunma Haftası'na özel uyarı!

Türkiye’de ihmal ve hatalı uygulama nedeniyle her yıl çok sayıda çatı ve bacada yangın çıkıyor. 2017 yılının ilk 8 ayında İstanbul’da 823, Ankara’da 289 ve İzmir’de 177 baca ve çatı yangını çıktı.

ÇATIDER'den ilk uzaktan eğitim projesi!

ÇATIDER, inşaat sektörünün ilk uzaktan eğitim projesi Yapı Okulu ile çatıcılık mesleğine adım atmaya hazırlanan ustalara ücretsiz eğitim verecek.

ÇATIDER'den iş kazalarına karşı uyarı!

ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu ölümlü iş kazalarının önemli bir bölümünün inşaat sektöründe meydana geldiğini, Türkiye'de son 10 yılda 11 bini aşkın işçi iş kazasında hayatını kaybettiğini söyledi.

ÇATIDER 'Yapı Okulu' ile bir ilke imza atıyor!

ÇATIDER, inşaat sektöründe bir ilke imza atıyor. ÇATIDER, çatılarda çok daha kalifiye ve donanımlı çalışanların görev almasını hedefliyor. ‘Yapı Okulu’, kademeli olarak tüm yapı sektörüne de katkı sağlayacak.

ÇATIDER'den inşaat sektöründe eğitim imkanı!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), ‘Yapı Okulu’ ile sektöre donanımlı yeni çalışanlar kazandıracak. ÇATIDER, ‘Yapı Okulu’ ile ‘Yapı Okulu’ ile ücretsiz eğitim imkânı sunuyor.

ÇATIDER’den Tüketici Hakları Haftası’nda uyarı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, 15-21 Mart Tüketici Hakları Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada merdiven altı üretimin çatı sektöründe de önemli bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

Adil Baştanoğlu, ÇATIDER'in Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

ÇATIDER'de 2017-2018 döneminde görev yapacak yeni Yönetim Kurulu Üyeleri seçildi. ÇATIDER'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu oldu.

çatıder sempozyum organizasyonu Haberi

çatıder sempozyum organizasyonu

Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) tarafından, 02-03 Haziran 2016 tarihlerinde Braas Çatı Sistemleri ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “8. Ulusal Çatı & Cephe Sempozyumu” nda sektördeki gelişmeler ve akademik çalışmalar ele alındı. Konusu “Çatı ve Cephe Sistemleri’nde Yangın ve Rüzgar Güvenliği” olarak belirlenen bu yılki sempozyumda önemli makaleler sunuldu. Hızla büyüyen çatı sektörünün gelişmesine katkıda bulunmayı ve çatı konusunda toplumsal bilincin artmasını hedefleyen sempozyuma; akademisyenler, mimar ve tasarımcılar, yapı malzemesi üreticileri, öğrenciler ve ilgili diğer meslek grupları ilgi gösterdi.


Sempozyumun açılışında ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz’un yanı sıra Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nihal Arıoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sema Ergönül birer konuşma yaptı. Sempozyumun açılışında Braas Çatı Sistemleri Yönetim ve İcra...