03 / 05 / 2024

Çay Camii eylem

Çay Camii eylem

Samsun’un İlkadım ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konutların önünde yer alan caminin yenisi yapılmadan yıkılmak istenmesine mahalle sakinleri tepki gösterdi...

Ayasofya Camii'ne biletli ziyaret uygulamasına başlandı...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya başlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Taksim Camii açılışa hazır!

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. İçinin boyanması da tamamlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları sürüyor.

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Malatya’nın deprem eylem planı masaya yatırıldı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı ilk toplantısı Malatya’nın deprem eylem planı, riskli ve zemini kötü binalar, çözüm yolları ve deprem anında toplanma alanları masaya yatırıldı.

Devlet Bahçeli'den Kentsel Dönüşüm Eylem Planı açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamda, "Önümüzdeki eylül ayı içinde açıklanması beklenen Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nın deprem riskine karşı müessir bir hazırlık olması başlıca ümit ve beklentimdir." dedi.

Karadeniz'e ilişkin eylem planı ay sonuna kadar açıklanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ay sonuna kadar Karadeniz'e ilişkin eylem planımızı tamamlamış ve bu ay sonu veya önümüzdeki ayın ilk haftası açıklamış olacağız." dedi...

Çamlıca Camii'nden son görüntüler!

Çamlıca’daki dev cami avlu dahil 63 bin kişinin aynı anda namaz kılabilmesine olanak sağlayacak. Çamlıca Camii'nin Ağustos ayında açılması planlanıyor.

Taksim Camii inşaatında son durum havadan görüntülendi!

2018 Yılı Ramazan ayında hizmete girmesi planlanan Taksim Camii'nin ana kubbesi kapatıldı. İnşaatta gelinen son durum ise havadan görüntülendi.

Çamlıca Camii Ramazan'da açılacak!

Çamlıca Camii'nin açılışına aylar kaldı. Cami açıldığında 50 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Caminin Ramazan ayında açılması planlanıyor... 

Çamlıca Camii Ramazan ayında açılacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Çamlıca Camii'nin açılış tarihini müjdeledi. Türkmen, ''Çamlıca Camii Ramazan ayında açılacak'' dedi. 

Bolu'da paralarını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı!

Bolu Karaçayır'da inşaatı devam eden olimpik yüzme havuzu inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

TOKİ Çorum Kuruçay'da 699 konut inşa edecek!

Çorum İli, Merkez İlçesi, Kuruçay Mahallesi 699 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 21 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Danimarka Brabrand Ulu Camii açıldı!

Danimarka Arhus'ta inşaatı tamamlanan Brabrand Ulu Camii'nin resmi açılış töreni yapıldı. Caminin temeli 2014 yılının Ağustos ayında atılmıştı.

Çay Camii eylem Haberi

Çay Camii eylem

Samsun’un İlkadım ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen konutların önünde yer alan caminin yenisi yapılmadan yıkılmak istenmesine mahalle sakinleri tepki gösterdi.



1963 yılında yapılan Çay Camii’nin avlusunda toplanan kadın ve erkekler, yeni cami bitmeden eskisini yıktırmamak için eylem yaptı. İnşaat çalışmasına engel olduğu gerekçesiyle caminin yıkımının öne alındığını belirten Çay Mahallesi sakinlerinden Hüseyin Uyanık, “Halbuki cami, arkasındaki binanın yapımına engel teşkil edebilir. Fakat arkadaki bina 11 kat olarak yapıldı. Yandaki binaların yapımına ise bir engel teşkil etmez. Sözde 22 ayda buradaki konutlar bitirilecekti. 18 ay oldu, sadece binaların karkası bitirildi. TOKİ ile taşeron firma arasında maddi açıdan sorunlar varmış. İşçiler paralarını alamadıkları için çalışmıyor. Başka işçiler getirildi, onlar da çalışmadı gitti. İşler taşeron firma yüzünden...