03 / 05 / 2024

Çayyolu metro

Çayyolu metro

Çayyolu metro durakları hangileridir? Çayyolu metro durakları nelerdir? Çayyolu metrosu hangi güzergah üzerindedir? Çayyolu metro güzergahı nedir? İşte açılacak Çayyolu metro güzergahı ve duraklar haritası!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk ring metro hattı 'Çayyolu-Sincan' projesi için düğmeye bastı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelere tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda kentin ilk ring metro hattı olan Çayyolu-Sincan' metro projesinde imzalar atıldı.

Mahall Ankara'da 60 ay 0 faiz ve 1 yıl sonra ödeme avantajı!

Kızılay - Çayyolu metro hattına 200 metre mesafede yer alan Mahall Ankara projesinde 60 ay 0 faiz ve 1 yıl sonra ödeme avantajı sunuluyor...

Mahall Ankara Çankaya satılık dükkan!

Mahall Ankara Çankaya satılık dükkan alanları 70,10 metrekareden başlıyor. Teslimlerin 2016 yılında yapılacağı proje Kızılay-Çayyolu metro hattına yakın bir bölgede hayata geçiriliyor.

Çayyolu metrosu Başkentliye yetmiyor!

Çayyolu Metrosu’nun toplu ulaşımdaki sorunları çözmediğini, ‘ring’ uygulaması ile metrolardaki yoğunluğun arttığını ve ulaşımın da eziyete dönüştüğünü belirten bir grup, Koru Metro İstasyonu’nda eylem yaptı.

Ankara trafiği ring seferlerle rahatlayacak!

Başkent toplu taşımında yeni bir soluk getiren Sincan ve Çayyolu metro hatlarına “ring seferleri” 23 Ağustos Cumartesi günü başlıyor. Yeni düzenleme ile bu bölgelerden kent merkezine yapılan otobüs seferleri de metroya yönlendirilerek

Sincan ve Çayyolu Metrosu'na ring seferler 23 Ağustos'ta başlıyor!

Sincan ve Çayyolu metro hatları güzergahında yer alan otobüs seferleri, 23 Ağustos Cumartesi gününden itibaren metroya yönlendirilecek. Yeni düzenleme ile Ulus-Kızılay-Bakanlıklar ve Eskişehir Yolu’ndaki trafik yoğunluğu büyük ölçüde rahatlatılacak.

Sincan ve Çayyolu Metrosu'na EGO ring seferleri başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, yeni açılan Sincan ve Çayyolu Metro Hatlarına ring seferlerini 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü başlatıyor. Ring seferlerinin Ulus-Kızılay-Bakanlıklar ve Eskişehir yolu trafiğini rahatlatması bekleniyor.

Kızılay-Çayyolu Metro Hattı açıldı!

Kızılay - Çayyolu Metro Hattı açıldı. Kızılay - Çayyolu Metro Hattı' nın açılışı Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle yapıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, ''Gündemimizde 29 kilometrelik Kızılay-Esenboğa Hattı projesi var'' dedi.

Ankara Kızılay-Çayyolu metro hattına kavuşuyor!

Ankara'da Kızılay-Çayyolu metro hattı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle yarın hizmete girecek. Kızılay-Çayyolu metro hattının açılışı için düzenlenecek tören saat 10.00'da başlayacak...

Kızılay-Çayyolu Metro Hattı 10 Mart'ta açılıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Mart Pazartesi günü Kızılay-Çayyolu Metro Hattı'nın açılışını yapacak. 16 bin 590 metrelik hat uzunluğuna sahip metro sayesinde Kızılay-Çayyolu arası 24 dakikaya inmiş olacak...

Çayyolu metro güzergahı ve duraklar haritası!

Çayyolu metro durakları hangileridir? Çayyolu metro durakları nelerdir? Çayyolu metrosu hangi güzergah üzerindedir? Çayyolu metro güzergahı nedir? İşte açılacak Çayyolu metro güzergahı ve duraklar haritası!

Kızılay-Çayyolu ile Batıkent-Sincan metro hatları yıl sonunda açılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kızılay-Çayyolu ile Batıkent-Sincan hatlarını yıl sonuna kadar hizmete açacaklarını bildirdi. Yıldırım, Ankara metrolarının yapım süreci hakkında bilgi verdi...

Başkent iki metro hattı için gün sayıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, başkentte büyükşehir belediyesinden 3 hat hat devraldıklarını hatırlatarak Kızılay-Çayyolu ile Batıkent-Sincan metro hatlarını yıl sonuna kadar hizmete açacağız dedi...

Çayyolu metro Haberi

Çayyolu metro

Çayyolu metro güzergahı ve duraklar haritası!



Ankara'da Kızılay ile Çayyolu arasında yolcu taşıyacak olan “M2” kodlu Çayyolu metrosu, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde açılacak. 



Çayyolu metrosu durakları!


Toplam uzunluğu 16,6 kilometre olan metro hattında, Kızılay, Necatibey, Milli Kütüphane, Söğütözü, MTA, ODTÜ, Bilkent, Köy Hizmetleri, Beytepe, Ümitköy, Çayyolu 1 ve Çayyolu 2 olmak üzere 12 durak bulunuyor. 


Bu hattın hizmete girmesi ile birlikte işe gidiş ve geliş saatlerinde Eskişehir Yolu’ndaki oluşan trafik yoğunluğunun azalması bekleniyor.


Halk arasında Çayyolu Metrosu olarak da bilinen Metro 2. Aşama, Kızılay ile Çayyolu semtini birleştirmektedir.


Yapımına 2001 yılında başlanmış ve inşaatı halen devam eden Ankara'nın 3. metrosudur.


Yapım çalışmalarına 27.09.2002 tarihinde başlanan Kızılay-Çayyolu Metro Hattı Bina ve İnşaat çalışmaları üç aşamalı olup,toplam 16.590 metre hat ve 11  istasyondan oluşmaktadır....