17 / 05 / 2024

ce belgesi yönetmeliği

ce belgesi yönetmeliği

CE İşareti Yönetmeliği kapsamında yer alan AT tip incelemesi ne zaman ve neden yapılıyor? AT tip incelemesi nedir? AT tip inceleme belgesi nedir? Merak ediyorsanız, yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlakçılardan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'nde revizyon beklentisi!

Ticaret Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile emlak danışmanlara yetki belgesi uygulaması şartı getirildi. Yönetmelikte yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sektörde faaliyet gösteren kişi ve kurumlar tarafından revizyon yapılması isteniyor.

Tunç Soyer'den İmar Yönetmeliği teşekkürü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu’nun temsilcileriyle buluştu. Gerçekleştirilen buluşmada 40 kişilik İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu üyelerine taslağın hazırlanmasına sundukları katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 2018!

Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. İşte Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliği değişiklik yönetmeliği 2018...

Yapı kayıt belgesi yönetmeliği 2018!

İmar barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esaslar, Yapı Kayıt Belgesi Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte yapı kayıt belgesi yönetmeliği 2018..

Yapı ruhsatı yönetmeliği 2017!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle onaylı resmi izin belgesi olan yapı ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, ruhsat nasıl alınır? İşte yapı ruhsatı yönetmeliği 2017 hükümleri..

Enerji kimlik belgesi erteleme yönetmeliği!

Enerji kimlik belgesi erteleme yönetmeliği, 28 Nisan 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, enerji kimlik belgesi zorunluluğu 3 yıl ertelendi..

Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nin uzatılması sektörü sevindirdi!

1 Ocak 2016’da yürürlüğe girmesi beklenen, daha sonra dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından 2016 sonuna ertelenen ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ 30 Haziran 2017’ye ertelendi. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın sektörü sevindirdiğini söyledi.

Yeni Tip İmar Yönetmeliği ertelendi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Bakan Güllüce ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek olan 'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' uygulamasının 2016 sonuna ertelendiğini duyurdu.

Yeni tip imar yönetmeliği 2016 sonuna ertelendi!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini açıkladı.

TMMOB İnşaat mühendisleri odası referans belgesi yönetmeliği tam metni!

Referans belgesi vermek ve veri tabanı oluşturmak amacıyla hazırlanan TMMOB İnşaat mühendisleri odası referans belgesi yönetmeliği, 9 Şubat 2015 tarihinde 29262 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tam metni...

İdris Güllüce: İmar kanunu yönetmeliği yenilenecek!

Bakan İdris Güllüce, seçim sonrasında yeniden bir 'İmar Yönetmeliği' yapılacağının müjdesini vererek, rant payı dağıtımı ile ilgili vergilendirmenin de düzenleneceğini ve torba yasaya konulacağını söyledi.

Bina enerji kimlik belgesi yönetmeliği!

5 Aralık 2008'de 27075 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan binalarda enerji performansı yönetmeliği binalarda enerji israfını önlemek için bina enerji kimlik belgesi almayı zorunlu hale getiriyor. Bina enerji kimlik belgesi yönetmeliği esasları!

Enerji kimlik belgesi yönetmeliği!

Enerji kimlik belgesi ile ilgili olarak 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve buna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği yayımlandı. İşte Enerji kimlik belgesi yönetmeliği...

ce belgesi yönetmeliği Haberi

ce belgesi yönetmeliği

AT tip incelemesi nedir?

AT tip incelemesi ile ilgili hükümler, CE İşareti Yönetmeliğinde Modül B'de 4. maddede ele alınıyor. Söz konusu hükümlere göre AT tip incelemesi, onaylanmış kuruluşun ürünün; teknik mevzuatın ilgili kurallarına uygun olduğunu doğruladığı ve tasdik ettiği bölüme deniyor.


AT tip incelemesi

MADDE 4- 

(1) AT tip incelemesi, bir uygunluk değerlendirme işleminin, bir onaylanmış kuruluşun ürünün teknik tasarımını incelediği ve bu tasarımın teknik mevzuatın ilgili kurallarına uygun olduğunu doğruladığı ve tasdik ettiği bölümüdür.


(2) AT tip incelemesi, aşağıdaki yöntemlerden herhangi biri çerçevesinde gerçekleştirilebilir:

a) Üretilmesi hedeflenen ürünün bitmiş hâlini (üretim tipini) temsil eden numunenin incelenmesi.

b) Teknik dosyanın ve üçüncü fıkrada belirtilen destekleyici kanıtların incelenmesi suretiyle ürünün teknik tasarımının yeterliliğinin değerlendirilmesi ve üretilmesi hedeflenen ürünün numunesinin önemli parçalarından bir veya daha fazlasının incelenmesi (üretim...