23 / 05 / 2024

ÇEBİD

ÇEBİD

Türk çelik boru sektörü; Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise beşinci büyük dikişli çelik boru üreticisi konumunda. Ancak sektör hammadde konusunda büyük sorunlar yaşıyor. ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, bu konu hakkında açıklama yaptı...

EB Dekor Yapı Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Limited Şirketi kuruldu!

EB Dekor Yapı Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Yıldırımçakar ve Erkan Demir ortaklığında kuruldu.

Binalar Kapital İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Binalar Kapital İnşaat İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Hecham Cheıkh Amın ve Rasha Hurıeb ortaklığında kuruldu. 

Şam Zümrüt İnşaat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şam Zümrüt İnşaat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Majed Kallas, Mazen Abo Jıeb, Omar Wazzan, M.Samır Alrıfaı ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 22 Nisan'da Fatih, Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde kuruldu.

Yeni hatta Türk çelik borusu kullanılsın talebi geldi!

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, Vladimir Putin'in Ankara ziyareti sırasında Güney Akım Projesinin iptali ve yerine uygulanması planlanan projeye yönelik açıklamalarının sektör açısından heyecan verici olduğunu söyledi.

Çelik boru ihracatı 1,7 milyon tona ulaştı!

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD), bu yılın ocak-kasım döneminde Türkiye'nin çelik boru ihracatının yıllık yüzde 2,7 artarak 1 milyon 740 bin tona ulaştığını bildirdi.

Şeb-i Nur Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şeb-i Nur Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İlknur Timur, Nur Şebnem Dumlu tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 12 Kasım 2014 tarihinde kuruldu.

Çelik boru sektöründe hammadde sıkıntısı yaşanıyor!

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) verilerine göre; Ocak-Eylül 2014 döneminde sektörün ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 2,71 artışla 1 milyon 435 bin tona ve 1 milyar 205 milyon dolara ulaştı...

Türkiye'nin çelik boru ihracatı 8 ayda 1 milyon 250 bin ton oldu!

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) açıklamasına göre, Türk çelik boru sektörü, Ocak-Ağustos 2014 döneminde toplam ihracat miktar bazında yüzde 2,16 artışla 1 milyon 259 bin tona ulaştı.

1935 yılında Tikveşli Ahmed'in meşhur Ebülhüda köşkü satılıkmış!

1935 yılında merhum Tikveşli Ahmed'in 30 dönüm arazi içinde yer alan Ebülhüda isminde ki köşkü satılacakmış. Kartal'da bulunan köşk İstanbul ve Marmara manzarılıymış. İlanda köşkün değeri belirtilmemiş.

Çelik boru ihracatı yılın ilk yarısında 1 milyon tona yaklaştı!

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) verilerine göre, Ocak-Haziran 2014 döneminde çelik boru sektörünün ihracatı miktar bazında yüzde 4,43 artışla 961 bin ton olarak gerçekleşti.

Mehmet Zeren: Çelik boru üreticileri hammadde çıkmazında!

Türk çelik boru sektörü; Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise beşinci büyük dikişli çelik boru üreticisi konumunda. Ancak sektör hammadde konusunda büyük sorunlar yaşıyor. ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, bu konu hakkında açıklama yaptı...

Mehmet Zeren: Boru seçimini yanlış yapan belediyeler bedelini ağır ödüyor!

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) yerel yönetimleri bir kez daha uyarıyor… Türkiye’nin en önemli tatil beldelerinden Bodrum, son dönemlerde sık sık su iletim hatlarında meydana gelen patlama haberleri ile gündeme geliyor.

Dünyanın beşinci, Avrupa'nın ise en büyük çelik boru üreticisiyiz!

Türkiye çelik boru sektörünün yıllık 6.5 milyon ton üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade eden ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, "Sektörümüz, 2013 yılında 4.2 milyon ton üretim gerçekleştirerek 5.5 milyar dolarlık bir değer oluşturdu...

ÇEBİD Haberi

ÇEBİD

Türk çelik boru sektörü; Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise beşinci büyük dikişli çelik boru üreticisi konumunda. Ancak sektör hammadde konusunda büyük sorunlar yaşıyor. Üretim için ihtiyaç duyduğu hammaddenin yüzde 60’dan fazlasını iç pazardan karşılayan çelik boru üreticileri, son dönemde yassı çelik üreticilerinin talepleri zamanında karşılayamaması sebebiyle çıkmaza girdi. Bu soruna ithalatla çözüm arayan sektör temsilcileri bu sefer de gümrük vergisi engeliyle karşı karşıya kalıyor. ÇEBİD, çelik boru ithalatının gümrük vergisinden muaf tutulmasına rağmen hammadde olarak ithal edilen yassı çelik ürünlerine gümrük vergisi uygulanmasına tepki gösteriyor. 


Türk çelik boru sektörü, 7 milyon ton yıllık kapasitesi ve 4,5 milyon tona yakın üretimi ile Avrupa liderliğini sürdürüyor. Üretim yapmak için ihtiyaç duyduğu hammaddenin yüzde 60’dan fazlasını ise iç pazardan tedarik eden çelik boru...