05 / 05 / 2024

ÇED belgesi almayan şirkete idari para cezası 2020

ÇED belgesi almayan şirkete idari para cezası 2020

Bir şirkete ait inşaat projesinde yapılan denetimde, ÇED belgesi alınmadan inşaata başlandığı tespit edildi. İdari para cezasının verildiği şirket, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu...

Emlak alım satımında büyük değişiklik!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, taşınmaz ticaretiyle ilgili yönetmelik değişikliğiyle, artık yetki belgesi almayanın emlakçılık faaliyeti yapamayacağını ve belgesisiz işletmelerin ilan sitelerine üye olamayacağını açıkladı.

ÇED belgesi almayan şirkete idari para cezası!

Bir şirkete ait inşaat projesinde yapılan denetimde, ÇED belgesi alınmadan inşaata başlandığı tespit edildi. İdari para cezasının verildiği şirket, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu...

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

ÇED Yeterlilik Belgesine ilişkin tebliğ yayımlandı! 

ÇED Yeterlilik Belgesi alan kurum veya kuruluşun, vize süresi içerisinde ceza puanının 100'e ulaşması durumunda belgesi, 180 gün süreyle askıya alınacak. Ceza puanının vize süresi içerisinde 200 puana ulaşması durumunda ise belge iptal edilecek...

Sanal emlakçılara yetki belgesi verilmeyecek!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak sektöründe faaliyet gösterecek işletmelerin 5 Aralık'a kadar yetki belgesi alması gerekiyor. Belge almayan işletmeler için ise cezai yaptırımlar uygulanacak.

ÇED raporu yeterlilik belgesi için şartlar değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu verme yetkisine sahip olma şartları değişti.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin etütleri tamam!

Erdoğan, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin de etütlerinin tamamlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ÇED belgesi alındı, imar planlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu projenin ihalesini yap-işlet-devret modeliyle yapıp, inşallah 2023 yılına kadar hizmete sunmayı hedefliyoruz." dedi...

10 soruda Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik 5 Eylül’den itibaren yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik kapsamında, emlakçılar için yetki belgesi zorunlu hale geldi. Belge almayan işletmeler için ise cezai yaptırımlar uygulanacak.

Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!

Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olmayanların emlakçılık yapamayacağını açıkladı. Altun, 18 aylık süre içinde belge almayan emlakçılara 4 bin lira para cezası verileceğini söyledi.

Galataport için ÇED süreci yeniden başladı!

Daha önce ÇED Olumlu belgesi verilen, kamuoyunda Galataport projesi olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı için ÇED süreci yeniden başlatıldı..

Kabataş Martı Projesi için ÇED Raporu gerekli değil!

İBB, Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkez" projesiyle ilgili 'ÇED Raporu gerekli değildir' belgesi alındığını, tarihi yapıların zarar gördüğü ve çalışmaların durdurulduğu iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

2017'ye kadar Enerji Kimlik Belgesi almamış bina kalmayacak!

7 yıl önce başlayan "Enerji Kimlik Belgesi" iskan müdesi kadar gerekli. Kafa kağıdı olarak da bilinen bu belgeyi 2017 yılına kadar almayan bina kalmayacak.

Mesleki yeterlilik belgesi almayan işçiler şantiyede çalışamayacak!

Mesleki yeterlilik belgesi olmayan inşaat işçileri 25 Mayıs 2016 itibariyle şantiyelerde çalışamayacak. Ancak şu ana kadar 1 milyon işçiden yaklaşık 20 bin yeterlilik belgesini aldı. 2 ay sonra şantiyelerde belgeli işçi krizi başlayacak.

ÇED belgesi almayan şirkete idari para cezası 2020 Haberi

ÇED belgesi almayan şirkete idari para cezası 2020

Anayasa Mahkemesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) belgesi almadan inşaata başladığı sebebiyle idari para cezası uygulanan inşaat şirketinin yaptığı bireysel başvuruda, mülkiyet hakkının ihlal edilmediği yönünde karar verdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Anayasa Mahkemesinin Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, bir şirkete ait inşaat projesinde yapılan denetimde, ÇED belgesi alınmadan inşaata başlandığı tespit edildi ve şirkete idari para cezası verildi. 

Şirket, bu cezaya karşı İdare Mahkemesinde açtığı iptal davasının reddedilmesi ve temyiz edilen kararın Danıştay tarafından onanması üzerine Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yaptı. 

Başvuruda, projeye ait ruhsatların verilmesi sürecinde kamu makamlarının ÇED belgesi ile ilgili bir talebinin olmadığı ve uygulanan idari para cezasının fahiş olduğu ifade edilerek, mülkiyet hakkının ihlal edildiği belirtildi. 

- Yüksek Mahkemenin gerekçesi 

Anayasa Mahkemesi ise şirketin Anayasa'nın 35. maddesinde güvence altına...