23 / 11 / 2024

ÇED raporundan muafiyet

ÇED raporundan muafiyet

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporundan muafiyet nasıl olur?

Bodrum Tilkicik Koyu’ndaki projede parsel oyunu!

Akdeniz foklarının barınma alanı olan Tilkicik Koyu’nda inşaat yasağına uyulmuyor. Tilkicik Koyu’ndaki projede ÇED raporundan, parsel oyunlarına kadar pek çok usulsüzlük dikkat çekerken, belediye ise tartışmalı proje için ruhsat vermiş durumda.

Gebze-İzmir Otoyolu çed muafiyetine red!

ÇEHAV Erol Çiçek'in açtığı dava üzerine, Ankara 12'nci İdare Mahkemesi, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Projesi'nin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporundan muaf sayılamayacağına karar verdi.

Erol Çiçek: Körfez Geçişi Projesi hemen durdurulmalı!

Bursa’da faaliyet gösteren, Çevre ve Ekoloji Hareketi (ÇEHAV) avukatlarından Erol Çiçek’ın açtığı dava sonucu mahkeme, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Projesi’nin ÇED raporundan muaf sayılamayacağına karar verdi.

Çandır Köyü ÇED raporu iptal edildi!

Milli Emlak'ın 'ağaçlandırma' şartıyla devrettiği tepe 27 yıl sonra maden sahasına döndü. Bölgenin yeşil kalmasını isteyen köy halkı maden için verilen ÇED olumlu raporunu mahkemeye taşıdı ve iptal ettirdi.

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

Bir projeye başlamadan önce, çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlendiği sürece Çevresel Etki Değerlendirme süreci deniyor. Peki, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?

ÇED raporu iptal davası!

Çed raporunun amacı planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak olarak biliniyor. Peki, ÇED raporu iptal davası nasıl açılır?

ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

Çed raporu; Şehirlerde gerçekleştirilen projelerin, proje gerçekleşmeden projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak ifade ediliyor. Peki, ÇED raporu hangi kurumdan alınır?

ÇED olumlu kararı ne demek?

Planlanan projeler veya gelişmeler için ÇED Yönetmeliğine göre EK-I de yer alan projeler hakkında "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu"kararını vermek Çevre Şehircilik Bakanlığına ait. Peki, ÇED olumlu kararı ne demek?

ÇED raporu kimler için gerekli?

ÇED belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. ÇED raporu süreci tamamlanmadan projeye başlanamıyor. Peki, ÇED raporu kimler için gerekli?

ÇED olumlu raporu nasıl alınır?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Peki, ÇED olumlu raporu nasıl alınır?

ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor. ÇED raporu için bakanlık tarafından istenen belgeler arasında ÇED raporu dilekçesi yer alıyor. İşte, ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

ÇED süreci ne kadar sürer?

Yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin içine alacak şekilde analizi ve değerlendirmesinin yapılmasına ÇED süreci deniyor. Peki, Çed süreci ne kadar sürer?

ÇED yatırım alanları önceden belli olacak!

Güllüce, "Gelecek yıldan itibaren ülke genelinde hayata geçireceğimiz SÇD ile yatırım yapılabilecek alanlar önceden belli olacak. Yatırımcı da ÇED sürecinde olumsuz sonuç çıkacak bir nokta için girişimde bulunmamış olacak" dedi.

ÇED raporundan muafiyet Haberi

ÇED raporundan muafiyet

ÇED raporundan muafiyet!


Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), kalkınma projelerinin çevresel etkilerini tanımlamak için yürütülen bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu süreçten muaf olmak mümkün mü? İşte, ÇED raporundan muafiyet!


Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), kalkınma projelerinin çevresel etkilerini tanımlamak için yürütülen bir süreç olarak biliniyor. ÇED’ in amacı; ekonomik ve sosyal gelişmeye engel  olmaksızın,  çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında koruyarak, yeni proje ve gelişmelerin; çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını ve alternatif çözümlerini, ilgili tüm tarafların görüş, kaygı ve önerilerini de dikkate alarak işletme öncesi, işletme sırası ve işletme sonrasınında içine alarak değerlendirilmesinin, izlenmesinin ve denetlenmesinin yapıldığı bir süreç olarak da ifade etmek mümkün.


ÇED’ in yönetmelikte geçen tanımı “Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesinde,...