02 / 05 / 2024

çed raporunun iptali

çed raporunun iptali

ÇED, belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ÇED raporu iptal edilir mi?

ÇED raporunun iptali davası!

Herhangi bir projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği sürece Çevresel Etki Değerlendirme süreci deniyor. Peki, ÇED raporunun iptali davası açılabilir mi? İşte, ÇED raporunun iptali davası!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin inşaat ruhsatı iptal edildi mi? İste projedeki son durum!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen mahkeme kararına ilişkin son dakika gelişmesi. Yeni ÇED raporunun onaylanması gerekse temyiz başvurusunun şirketin lehine sonuçlanması halinde inşaat çalışmaları tam gaz devam edecek.

Sinpaş Kızılbük projesi için verilen ÇED gerekli değildir kararı iptal edildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının iptali istemiyle Muğla Valiliği aleyhine oluşturulan davada, Muğla 3. idare Mahkemesi tarafınca "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali sonucu verildi.

Marmaris Kızılbük Koyu'nda yapılan dev otel projesinin perde arkası ortaya çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Kızılbük Koyu'nda Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ve Kızılbük GYO tarafından dev otel AVM ve 1389 adet devremülk projesi çalışmaları yapılıyor. Söz konusu projenin ÇED raporunun geçen yıl çıkan yangından 5 gün sonra alındığı iddia edildi.

Kanal İstanbul'daki adımlar ÇED raporu doğrultusunda atılacak!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'daki Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun, 200 bilim insanının desteğiyle hazırlandığını söyledi.

Kanal İstanbul'un ÇED raporunun iptal başvurusu için bilirkişi incelemesi kararı!

Halkevleri'nin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ÇED raporunun iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada mahkeme, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdi.

Kanal İstanbul'un ÇED raporu davasında son durum!

İBB tarafından Kanal İstanbul projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “ÇED olumlu” kararının iptali istemi ile açılan davada mahkeme, keşif ve bilirkişi incelemesi yapılması kararını aldı...

TEMA Vakfı, Kanal İstanbul'un ÇED raporunun iptali için dava açtı!

TEMA Vakfı, Kanal İstanbul Projesi’nin "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu" kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı...

İstanbul Barosu, Kanal İstanbul'un ÇED raporunu mahkemeye taşıdı! 

Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunun onaylanması üstüne İstanbul Barosu, raporun iptal edilmesi için mahkemeye başvurdu. İstanbul Barosu'nun mahkemeye sunduğu dilekçede, "ÇED olumlu kararı hakkında yürütmenin durdulması ve iptal edilmesi gerekmektedir" denildi...

Kanal İstanbul'un ÇED raporu eksik mi?

Prof. Dr. Birol Kılkış'ın hazırladığı Kanal İstanbul Raporu, geçen gün kabul edilen Kanal İstanbul ÇED raporunun eksiklerini ele aldı...

Kanal İstanbul'la ilgili 21 yalan 21 gerçek!

Kanal İstanbul tartışmaları devam ediyor. İktidar ve muhalefet arasında gündemden düşmeyen ÇED raporunun onaylanmasından sonra, Kanal İstanbul tekrar gündeme oturdu... 

Kanal İstanbul için kim ne dedi? 

ÇED raporunun onaylandığı Kanal İstanbul'da sular durulmuyor. Kanal İstanbul projesi için hem muhalefet hem de hükümet cephesinde art arda açıklamalar geliyor. Peki Kanal İstanbul için kim ne dedi? 

Bodrum Epique Island Marina projesi ÇED raporu bekleniyor!

Bodrum Yalıkavak'ta Aksoy Bodrum Gayrimenkul Şirketi tarafından yapılması planlanan Epique Island Marina projesi için ÇED süreci devam ediyor. Projenin iptali için başvuruda bulunan çevre sakinleri Bakanlık'tan gelecek haberi bekliyor.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin ÇED raporuna dava açıldı!

Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Çiğli ile Narlıdere ilçelerini birleştirecek "İzmir Körfez Geçişi Projesi"nin yapımına olanak sağlayacak "ÇED olumlu raporunun iptali" için iki ayrı dava açıldı.

çed raporunun iptali Haberi

çed raporunun iptali

ÇED raporu iptal edilir mi?

ÇED, belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreç, kendi başına bir karar verme süreci değil;  karar verme süreci ile birlikte gelişen ve onu destekleyen bir süreç olarak biliniyor.


Bu süreçte, yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını ve alternatif çözümlerini de içine alacak şekilde analizi ve değerlendirilmesi yapılıyor.  


ÇED'in amacı; ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında korumak, planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak olarak biliniyor. 

Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu veya Proje Tanıtım Dosyası hazırlayacak kurum ve kuruluşlar Bakanlıktan Yeterlik Belgesi almakla...