05 / 05 / 2024

ÇED yönetmeliğinde değişikliği

ÇED yönetmeliğinde değişikliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Buna göre ÇED’den etkilenecek belediye ve muhtarlıklar ‘sesli anons’ ile hoporlörden Havva Teyze’ye Yeşil Yol’u, Ayşe Nine’ye altın madenini anlatacak.

Özel Hastanelerin yönetmeliğinde değişikliğe gidildi! Resmî Gazete'de yayınlandı!

Resmî gazetede 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayınlandı ve muayenehane hekimlerini ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik değişikliği ile, muayenehane sahibi doktorlar için yeni bir kolaylık getirildi.

Doğal gaz yönetmeliğinde değişiklik. Yönetmeliğe uymayan apartmanlara izin yok!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) yaptığı açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereğince apartman doğal gaz yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Bundan sonra yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte haberimizin devamı..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kooperatifçilik Proje Destek Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31060 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31058 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31044 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde Değişikliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Genel Aydınlatma Yönetmeliğinde Değişikliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31031 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÇED yönetmeliğinde değişikliği Haberi

ÇED yönetmeliğinde değişikliği

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikte değişikliğiyle planlanan projenin ÇED süreci hakkında, projeden etkilenecek veya etkilenmesi muhtemel halkın yaşadığı yerlerde ilgili belediyeler ve muhtarlıklar sesli anons yapacak. Ayrıca valilik, kaymakamlık ve muhtarlık binasında veya köy odasında bulunan askı ilan yerlerine ‘yazılı duyuru’ asılacak.


İNŞAAT 1 YIL SONUNDA DURACAK

Yönetmeliğin 19.maddesinde yapılan değişiklikle, ÇED sürecine uymayan proje sahiplerine taahhütlerini yerine getirmesi için verilen süreye de sınırlama geldi. Önceki yönetmelikte bu süre ‘ucu açık’ bırakılmışken, yapılan değişiklikle taahhütlerin yerine getirilmesi için Bakanlık veya valilikçe bir kereye mahsus olarak en fazla verilecek süre 1 yıl ile sınırlandırıldı. Bu süre sonunda taahhütler yerine getirilmez ise yatırımlar durdurulacak. Yönetmeliğin, ‘bakanlıkça yeterlik verilmiş kurum/kuruluşlar’ tanımında da değişiklik yapıldı. Bu kuruluşlara ÇED olumlu kararı alan projelerin inşaat döneminin yanı...