02 / 05 / 2024

Çelik karkas binalar

Çelik karkas binalar

Binaların inşaat nevilerine göre ayrımı ve binaların inşaat sınıflarına göre ayrımı hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve binalar hakkındaki yasal hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Kayseri’de Anadolu Mobilya Fuarı’nda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evleri modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa zamanda çelik karkas üzerine depreme dayanıklı evlerin yapımına başlanacağını belirtti.

Çelik konstrüksiyon bina nedir? 178 metrekare 3+1 çelik konstrüksiyon bina fiyatı ne kadar?

Gelişen teknoloji ile beraber sadece kullandığımız cihazlar değil aynı zamanda mimari yapılarda gelişiyor. Buna en iyi örnek ise çelik konstrüksiyon binalar. Peki, çelik konstrüksiyon bina fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Mühendislik görmemiş binalar yıkılmalı!

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, "Deprem öldürmez, yapı öldürür deriz. İçinde bulunduğunuz yapıyı depreme dayanıklı yaptığınız zaman, deprem ne kadar büyük olursa olsun, yapının içinden sağ olarak çıkarsınız" dedi. Çelik, mühendislik görmemiş binaların yıkılmasını önerdi.

Hakan Durmaz: Binalarda çelik yapı modeli yaygınlaştırmalı!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, deprem gerçeğinin değiştirilemeyeceğini ancak tedbir almak için seçeneklerin olduğunu söyledi. "Güvenliğimiz için binalarımızda çelik yapı modelini yaygınlaştırmalı'' dedi.

Çelik-İş Sendikası'nın metruk binası yıkıldı!

İskenderun’da doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevrede yaşayan vatandaşlarda da rahatsızlık veren metruk binaların yıkımına devam edenİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Süleymaniye eski çelik-iş sendikasının metruk binasının yıkım çalışmalarını denetledi.

Kırklareli'nde 6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kırklareli İli, Babaeski İlçesi, Dindoğdu Mahallesi'nde yer alan çelik karkas vasıflı fabrika binası 6 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan fabrika binası için ilk ihale tarihi 16 Ağustos 2018 olarak belirlendi. 

Özçelik İnşaat'tan İzmir Torbalı'ya sağlam binalar!

İzmir Torbalı'da faaliyet gösteren Özçelik İnşaat yeni projeler geliştiriyor. Özçelik İnşaat Genel Koordinatörü Oktay Özfalcı, firmanın projelerini ve hedeflerini anlattı.

Binaların suretine de sireti yansıyor!

Mimar Celaleddin Çelik, Ev ve Şehir Seminerlerinde, insan siretinin; hal ve karakterinin suretine yansıdığını, binaların ve mekânların da aynı yansımayı taşıdığını söyledi

Binalar sağlam ama estetik yok!

Mimar Ahmet Çelik, ilimizdeki bina yapılarının genelde sağlam olduğunu ancak binaların estetik kısmıyla ilgili örnek gösterebileceğimiz bina sayısının çok az olduğunu söyledi

Karmod Prefabrik'ten Panama'ya çelik ev ihracatı!

Karmod Prefabrik'in açıklamasına göre, iki farklı çelik ev modelinden oluşan binalar Panama'nın Penonome ve Arraijan kentlerinde kurulumu yapılarak teslim edildi. İlk etapta 3 adet tek katlı ve bir adet çift katlı evin kurulumu gerçekleştirildi.

Kayseri'deki tarihi binalar korunuyor!

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaret etti. Moore, "Türkiye'nin en iyi örneği olarak inanılmaz gelişmiş bir kent oldu. Özellikle tarihi binaları iyi koruyorsunuz ve bundan çok etkilendim" dedi

Ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

Bir dairenin inşaat maliyetleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen rakamlar ile hesaplanıyor. 2016 yılında betonarme ve çelik karkas bina olarak inşa edilen bir yapıda ortalama bir dairenin maliyeti nedir?

Arçelik ABD'de ankastre ürünler yapıyor!

Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Arçelik olarak ABD'de en prestijli binaların mutfaklarına ankastre ürünler yapmaya başladık. Arçelik'ten sonra pazara yıl sonunda Beko markasıyla da gireceğiz" diye konuştu.

Çelik karkas binalar Haberi

Çelik karkas binalar

İnşaat nevilerine göre binalar!

Binalar farklı yönlerden birçok kategoriye ayrılabiliyor. Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük kapsamında binaların inşaat nevilerine göre ayrımı ve binaların inşaat sınıflarına göre ayrımı hakkında yasal hükümlere yer veriliyor.


Söz konusu hükümler 15 Mart 1972 tarihinde 14129 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Emlak Vergisine Matrah Olacak Vergi Değerinin Takdirine İlişkin Tüzük'te 9 ve 10. maddede;


Binaların inşaat nevilerine göre ayrımı:

Madde 9 – Binalar, taşıyıcı sistemleri esas alınmak suretiyle inşaat nevilerine göre aşağıdaki gruplara ayrılır: 

1 - Çelik karkas, 

2 - Betonarme karkas, 

3 - Yığma kagir,

4 - Yığma yarı kagir, 

5 - Ahşap,

6 - Taş duvarlı (çamur harçlı), 

7 - Gecekondu tarz ve vasfında, 

8 - Kerpiç ve diğer basit binalar,


Binaların inşaat sınıflarına göre ayrımı: 

Madde 10 – Binalar, aşağıdaki sınıflara ayrılır:

1 -...