27 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Kayseri’de Anadolu Mobilya Fuarı’nda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evleri modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa zamanda çelik karkas üzerine depreme dayanıklı evlerin yapımına başlanacağını belirtti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de Nobel Expo Fuarcılık tarafından organize sanayi bölgesi (OSB) Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen "ANAMOB Anadolu Mobilya Fuarı" açılışında konuşma yaptı. Türkiye’nin deprem riskini bilerek hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, “Deprem bölgesinde şimdi köy evleri için gayret gösteriyoruz. İnşallah birkaç ay içerisinde çelik karkas üzerine depreme dayanıklı 100 bin civarında konut inşa edeceğiz” dedi.

 Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

"DEPREMSELLİĞİ DİKKATE ALARAK HAREKET ETMELİYİZ"

 Özhaseki, depremselliğin bundan sonra da yüzyıllar boyunca karşılarına çıkmayı sürdüreceğini kaydederek, Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi’ndeki fay hattının senelerdir kırılmaya devam ettiğini ve binlerce senedir bu fay hatlarında hareketlilik olduğunu aktardı.

Bunu bilerek hareket etmeleri gerektiğini ve doğayla kavga edilemeyeceğini açıklayan Bakan Özhaseki, şu ifadeleri kullandı: “Eğer siz doğaya kafa tutarsanız yüzde 100 yenilirsiniz. Zira oradan öyle bir güçlü enerji geliyor ki onunla savaşmak mümkün değil. Yapacağınız tek şey bunun bilincinde olarak hareket etmek. Deprem bölgesinde şimdi köy evleri için çelik model geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.

 Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Dünya gazetesinin haberine göre, konuşmasında Kayseri sanayisine de değinen Özhaseki Kayseri’nin mobilya üretimi ve satışında Türkiye’de ilk üç kent arasında olduğunu söyledi. Özhaseki, bine yakın fabrikada 25 binden fazla kişinin çalıştırıldığını dile getirdi. Milyar dolara yakın bir ihracattan söz ettiklerini vurgulayan Özhaseki, şunları söyledi: “Fakat iç piyasa payı daha fazla diyebiliyoruz. Çok şükür bu sektör git gide gelişiyor. Kayseri kentinin en önemli sektörlerinin başında gelmeye başlıyor. Bu nedenle iftihar ediyoruz.

İlimizde bu gelişmeleri de birebir hem izlemeye hem yardımcı olmaya hem de problemi yerinde çözmeye gayret ediyoruz. Türkiye’de de işler iyi gidiyor. Binbir türlü sorunlara karşın bu ülkede 20 yıldır bir istikrar var. Ekonominin büyümesinin ilk etkeni istikrar, güvenilir ve öngörülebilir olmak, önünü görebilmektir."

Sıfır otomobillerde yüzde 10-15 kampanya! Bakan Bolat resmen açıkladı!

Eylül ayında en fazla ihracat yapan ilk 5 il belli oldu!

BİM’de ekim indirimleri başladı! Emsan tava 239 TL’ye, 6+1 pasta servis seti 295 TL’ye, lüks post halı 399 TL’ye düştü!


Geri Dön