28 / 04 / 2024

Sıfır otomobillerde yüzde 10-15 kampanya! Bakan Bolat resmen açıkladı!

Sıfır otomobillerde yüzde 10-15 kampanya! Bakan Bolat resmen açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el araç piyasasında yüzde 15’lik düşüş olduğunu ve sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladığını söyledi. Bolat, “Olması gereken bu. Herkes kazansın. Fakat adil ve rekabetçi şartlar oluşturmak da bizim görevimiz" şeklinde konuştu.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) düzenlenen 'İş Dünyası Buluşması'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, enflasyonu tek haneli rakamlara düşmesini amaçladıklarını söyledi. Bolat, "Bursa büyürse Türkiye büyür', çok güzel slogan. Bizim de çalışmalarımız ile beraber, Türkiye büyürse Bursa çok daha büyüyecek. Ticaret Bakanlığı’mız piyasa denetimlerine açık ve yetkili. Koronavirüs süreciyle başlayan çalkantılı süreçleri birlikte yaşadık. Çift haneye ulaşıp daha sonra daha fazla yükselen enflasyon canavarı ile mücadele ediyoruz. Orta vadeli planlarımızın ilk amacı, enflasyonla sıkı bir mücadele ile para, maliye ve kur politikalarının birleşimiyle bunu indirmek. 2026’da enflasyonu tek haneli rakama indirmeyi amaçlıyoruz. Temmuz ayı itibarıyla hızlı bir düşüşü göreceğiz” şeklinde konuştu.

 Sıfır otomobillerde yüzde 10-15 kampanya! Bakan Bolat resmen açıkladı!

SIFIR ARAÇLARDA YÜZDE 10-15 KAMPANYA BAŞLADI'

Ekim ayında memur alımı yapılacağını ifade eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Piyasa ekonomisine inanan bir hükümetiz. Bu kapsamda, stokçuluk, vurgunculuk gibi yöntemleriyle ya da piyasa bozucu işlemlere yönelerek gerçekleştirilen uygulamalara göz açtırmayacağız. Otomotiv sektöründeki o büyük çalkantılı süreci birkaç ay içerisinde bakanlık olarak büyük ölçüde bitirdik. Stoklar ortadan kalktı. Arabalar görünür oldu. 3 saate teslimler başladı. İkinci el araç piyasasında yüzde 15'lik düşüş var. Sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladı. Olması gereken bu. Herkes kazansın. Fakat adil ve rekabetçi şartlar oluşturmak da bizim görevimiz. Diğer sektörlerde de benzeri uygulamalara karşı aynı şekilde çabalıyoruz" diye konuştu.

 Sıfır otomobillerde yüzde 10-15 kampanya! Bakan Bolat resmen açıkladı!

'BU AY İÇERİSİNDE 1500 YENİ MEMUR ALIMINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Bunun yanı sıra, Bakan Bolat, "Ticaret Bakanlığı olarak bu ay 1500 yeni memur alımını yapacağız. Bu arkadaşlarımızı ülkemizde mevcut denetim gerçekleştiren kadrolarımızın yanına ilave ederek piyasa denetimlerini sıklaştıracağız. Bu kapsamda, piyasalar normale dönene kadar da çok sıkı bir şekilde, halkımızın zarar görmeyeceği ve aynı zamanda, rekabetçi adil bir piyasa düzeni oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

Eylül ayında en fazla ihracat yapan ilk 5 il belli oldu!

Milyonlara düşük faizli kredi müjdesi! Ayda 2 bin 973 TL taksitle kredi fırsatı başladı!

BİM’de ekim indirimleri başladı! Emsan tava 239 TL’ye, 6+1 pasta servis seti 295 TL’ye, lüks post halı 399 TL’ye düştü!


Geri Dön