06 / 05 / 2024

KOBİ'lere müjde: Deprem bölgesindeki 100 bin işletme desteklenecek!

KOBİ'lere müjde: Deprem bölgesindeki 100 bin işletme desteklenecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği kentlerdeki KOBİ'lere kapsayan destek paketinin deprem bölgesindeki ticari hayattaki hareketliliği artırması ve toparlanma sürecini hızlandırması bekleniyor.



Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması için hayata geçirilen "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" çerçevesinde KOSGEB aracılığıyla Hatay'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

KOSGEB Başkanı Serdar İbrahimcioğlu, Antakya Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı depremden etkilenen bölgelerdeki KOBİ'leri kapsayan "Deprem Sonrası Mikro, Orta ve Küçük Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" ile KOBİ'lere can suyu olmak istediklerini aktardı.

İbrahimcioğlu, destek programıyla Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri başta olmak üzere deprem bölgesindeki diğer kentlerde işletmelere ölçeklerine göre belirlenen tutarlarda kredi desteği sağlanacağını aktardı.

KOBİ lere müjde: Deprem bölgesindeki 100 bin işletme desteklenecek!

Programla işletmelere en az 200 bin TL ve en çok 750 bin TL destek sağlanacağını kaydeden İbrahimcioğlu, "Deprem bölgelerinde şu anda başvurularımıza baktığımızda, başvurunun yoğunluğunun da çoğunluğunun da buradan olduğunu bilmenizi isterim" dedi.

Hatta ilçe bazlı takip ettiklerini söyleyen İbrahimcioğlu, 3 gün içerisinde 8 bin başvuru alındığını ve Hatay her ne kadar Kahramanmaraş'la beraber önde gitse de daha fazla başvurunun olması gerektiğini düşündüğü il olduğunu ancak an itibarıyla bu başvuruların yüzde 22'si Hatay'dan yapıldığını belirtti.

Antakya ilçesinin 1.sırada hemen ardından de Defne ilçesinin geldiğini kaydeden İbrahimcioğlu, "Sırayla Kırıkhan ve İskenderun olmak üzere 4 ilçe hemen ilk dörtte sıralandılar" dedi.

KOSGEB tam 50 yıldan bugüne KOBİ'lerin yanında olmaya devam ettiğini aktaran İbrahimcioğlu, "Bugün de 50 yıldır olduğu gibi KOBİ'lerimizin mikro, küçük orta işletmelerimizin tamamının yanında olduğumuzu bilmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

İbrahimcioğlu, 450 milyon dolarlık destek programı kaynağını deprem bölgelerindeki 100 bin işletmeye dağıtmayı hedeflediklerini kaydetti.

KOBİ lere müjde: Deprem bölgesindeki 100 bin işletme desteklenecek!

KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu, destek programından yararlanmak isteyen işletmecilerin başvuru ve ayrıntılarını KOSGEB'in internet sitesinden de öğrenebileceklerini bildirdi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı da Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı'nın deprem bölgesinde yer alan işletmeler için çok önemli olduğunu kaydetti.

Kentte ekonominin yeniden hayat bulması için prefabrik iş yerleri gibi çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Masatlı, destek programından işletmelerin yararlanmasını istediklerini anlattı.

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam altın bugün ne kadar oldu? 4 Kasım Cumartesi altın fiyatları

52 kente daha yüksek hızlı tren geliyor! Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan YHT müjdesi!


Geri Dön