27 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki 11 il için kura heyecanı başladı! 30 bin 697 konut sahibini buluyor!

Deprem bölgesindeki 11 il için kura heyecanı başladı! 30 bin 697 konut sahibini buluyor!

Deprem bölgesindeki 11 şehirde kura heyecanı başladı. Merakla beklenen kura çekilişleriyle 30 bin 697 konut sahibini bulacak. 



Deprem konutlarında kura heyecanı hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 şehirde inşaat çalışmaları tamamlanan 30 bin 697 konut gerçekleştirilecek olan kura çekilişi ile hak sahiplerine teslim edilecek. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Kahramanmaraş'ta 8 bin 303 konut, Malatya'da bin 700 konut sahiplerine teslim edilecek. Böylece 75 binin üzerinde konut sahiplerine teslim edilmiş olacak. İşte Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Elazığ, Adıyaman AFAD hak sahipliği kura sonuçları isim listesi sorgulama ekranı Mart 2024...

Merkez Üssü Pazarcık ve Elbistan olan 6 Şubat 2023 tarihindeki 7,7 ile 7, büyüklüğündeki iki büyük depremin yaraları hız kesmeden sarılırken, deprem bölgesinde hayata geçirilen kalıcı konutların inşaat çalışmaları da tek tek tamamlanıyor.

Deprem bölgesindeki 11 il için kura heyecanı başladı! 30 bin 697 konut sahibini buluyor!

Paylaşılan detaylara göre 300 bin konutun inşaat çalışmalarının devam ettiği bölgede, 30 bin 697 konut daha tamamlandı. Söz konusu bu konutların hak sahipleri bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara'dan canlı bağlantıyla katılım sağlayacağı kura töreniyle belirlenecek.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin 1. yılında toplamda 46 bin konut hak sahiplerine teslim edildi. 300 bin inşaat çalışmalarının sürdüğü deprem bölgesinde 30 bin 697 ev daha tamamlandı.

Kahramanmaraş'ta çekilecek olan kuralarla; 11 şehirdeki konutların hak sahipleri belli olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kura çekilişine başkent Ankara'dan canlı bağlantı ile katılım sağlayacak.

İnşaat çalışmaları tamamlanan konutlar hak sahiplerini beklerken, Kahramanmaraş'ta yapım çalışmaları tamamlanan 8 bin 303 konut için kura çekimi yapılacak. Kurası çekilen konutlar tek tek hak sahiplerine teslim edilecek.

Ayrıca yine verilen detaylara göre daha önce 6 bin 181 konutun sahiplerine teslim edildiği Malatya'da da inşaatlar da hızlı bir şekilde tamamlandı. Bu 2. çekilişte de bin 700 hak sahibi konutlarına kavuşmuş olacak.

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden sonra yeni konutlarla beraber toplam 75 binin üzerinde konut hak sahiplerine teslim edilmiş olacak.

AFAD hak sahipliği sorgulama ekranı için tıklayın

Dolar tarihi rekora yakın seyrediyor! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 19 Mart 2024 döviz kurları

Benzin ve motorine zam geliyor! Tarih belli oldu! O güne kadar herkes arabasını doldursun!

Ev sahipleri dikkat! Tahliye taahhütnamesinde bunu yapmayan çok pişman olur!


Geri Dön