27 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 6 Şubat depremlerinden etkilenen kentlerde, yeniden inşa faaliyetleri kapsamında altyapı çalışmaları için yaklaşık 40 milyar Türk Lira hibe desteğinde bulunuldu.

Deprem bölgesinde ihya ve inşa çalışmalarını sürdüren Bakanlık, bölgenin hızla toparlanması için iş yerleri ve konutların yanı sıra altyapı projelerini de devam ediyor.

Bakanlık, İller Bankası aracılığı ile yeniden inşa çalışmaları noktasında, altyapı projelerinde kullanılmak üzere yerel yönetimlere yaklaşık 40 milyar TL hibe desteği verdi.

Bakanlık tarafından hibe desteği sağlanan iller ve hibe miktarları şöyle:

"Hatay'a 11 milyar lira, Adıyaman'a 4,5 milyar lira, Malatya'ya 3 milyar lira, Kahramanmaraş'a 8 milyar lira, Gaziantep'e 3,7 milyar lira, Şanlıurfa'ya 2,3 milyar lira, Adana'ya 2,2 milyar lira, Mersin'e 1,1 milyar lira, Diyarbakır ve Osmaniye'ye 2,1'er milyar lira."

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması ile belli oldu. Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen 11 kentte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından inşa edilen deprem konutları devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem konutlarının teslimi için resmen tarih verdi. İnşa edilen deprem evleri, vatandaşın ihtiyacı ön planda tutularak, şehrin kültürel ve demografik yapısına uygun merkeze yakın olarak hayata geçiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Ekim Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada deprem bölgesinde yapımı devam eden konutlar hakkında 200 bin evin inşası devam ediyor. Yapımı biten evleri teslim ediyoruz. Sene sonuna kadar 40 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz diye ifade etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Yerinde dönüşüm projelerimizle ilgili hibe ve kredi turlarını güncellemiştik. 235 bin kardeşimizin başvurduğu projeyi de hızlıca hayata geçiriyoruz. Deprem bölgesindeki kobilerimize yönelik yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. İşletme başına 200 bin TL ile 700 bin Türk Lirası arasında faizsiz kredi sağlayacağız."

Halk GYO'nun  Ankara  Yenişehir ve  İzmir  Konak 1 binasının 2023 yıl sonu değeri ne kadar?

Emlak Katılım'ın aktif büyüklüğü 151 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti

Bu ilçede yaşayanlar dikkat! Depreme en dayanıksız ilçe seçildi!


Geri Dön