29 / 04 / 2024

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

GYODER’de 3 yıl boyunca başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu, görevinin bitmesine 1,5 yıl kala görevi Neşecan Çekici’ye devretti. Yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek Kalyoncu, deprem bölgesindeki 100 bin konutun master planının 3 ayda hazırlandığını söyledi.



Gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu olan ve 10 milyar doların üzerinde piyasa değerine sahip olan Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği’nde (GYODER) bir ilk yaşandı.

Genel kurula gidilmeden GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, 3 yıldır devam ettiği görevini 1,5 yıl erken bıraktı ve başkanlık görevini, dernekte 12 yıl boyunca faaliyette bulunan GYODER Başkan Yardımcısı Neşecan'a devretti. Kalyoncu, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdüreceğini duyurdu.

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

“100 BİN KONUTUN MASTER PLANINI 3 AYDA HAZIRLADIK”

Dünya gazetesinden Hamide Hangül’ün haberine göre, yeni dönemde GYODER Başkan Yardımcısı olarak görev alacak isimler de Ayla Heyfegil, Cem Yılmaz, Tuğra Gönden, Mahmut Sefa Çelik, Yağmur Yaşar ve bunun yanı sıra, Burak Kutluğ olarak belirlendi. GYODER’de bayram değişimine ilişkin gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Mehmet Kalyoncu, “GYODER Başkanlığı görevimi, Yönetim Kurulu’nda aldığımız ortak kararla, 2011 yılından beri yönetimde aktif rol alan Neşecan Çekici’ye devrediyorum” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerni ardından üyelerle beraber tamamen gönüllü olarak bölgede 100 bin konutun master plan ve mimari projelerini üstlendiklerinin altını çizen Kalyoncu, söz konusu projelerin 3 ay gibi kısa bir zamanda hazırladıklarını belirtti. “Deprem bölgesinde tasarım ve planlamaya ilişkin çalışmalarım nedeniyle dernek başkanlığını son bir aydır hakkını veremediğimi fark ettim" şeklinde konuşan Kalyoncu, kurucularından olduğu Türkiye Tasarım Vakfı ile depremde hasar alan Hatay ve Adıyaman'daki çalışmalara ağırlık vereceğini, buradaki bilgi birikimini sonra da deprem, afet ve savaştan hasar gören kentlere de taşıyacağını kaydederek, “Dünyada da tasarım yapacağız. Kabiliyetimizi başka coğrafyalara da götürmek zorundayız” diye konuştu.

100 bin konutun master planı 3 ayda hazırlandı!

BİR FİKİRTEPE YAPTIK, BİR DAHA YAPMAYALIM

GYODER Başkan Yardımcısı Cem Yılmaz ise kentsel dönüşüm süreçlerinde Fikirtepe'de meydana gelen problemlere işaret ederek, “Bir Fikirtepe yaptık. Bir daha yapmayalım. Tekrarlanmamak üzere hatalarımızdan ders alalım” değerlendirmelerinde bulundu.

Yılmaz, hatalardan ders çıkartarak İstanbul’u hep beraber depreme hazırlamak gerektiğini vurguladı. GYODER Başkan Yardımcısı Burak Kutluğ da yap-satın pek çok geliştirici için risk teşkil etmeye başladığını söylerken, bugünkü durumda kiraların kontrol edilemez noktada olduğunu paylaştı.

YAPI STK’DA İLK KADIN BAŞKAN

Yeni dönemde GYODER Başkanı olarak görev alacak Neşecan Çekici, 2003’de üye olarak katıldığı GYODER’de 2011’den bu yana yönetim kurulu üyesi, ardından başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi. Yeni dönemde dayanışma ruhuyla, gayrimenkul sektörünü daha öteye taşımak amacıyla çalışacaklarını söyleyen Neşecan, süren çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Öte yandan; Çekici, Türkiye’de yapı endüstrisinin ilk kadın sivil toplum kuruluşu başkanı oldu.

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

50 bine yakın konut gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek!


Geri Dön