28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.



Avcı, basın mensuplarına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde iki sene önce Rize Belediyesi ve  TOKİ  iş birliğiyle 8 bloktan oluşan belediye bloklarının olduğu bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarına başlandığını söyledi.

Otopark dahil 95 bin metrekarelik bölgede tekrar inşa edilen 8 blokta 404 ofis ve 215 dükkanın yer aldığını aktaran Avcı, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Kasım’da Rize'de 20'ye yakın projeyi hizmete alacak” şeklinde konuştu.

Avcı, sahil bandındaki binaların birçoğunda deniz suyuna bağlı korozyondan kaynaklı sorun yaşandığını anımsatarak, "Hikayesi 10 seneye dayanan bir projeyi pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’la beraber inşallah açacağız. Nitelik ve mimari açıdan çok özel bir proje oldu. Rizeli hemşerilerimizin çok beğendiği bir proje ortaya çıktı” dedi.

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

ARDEŞEN-AYDER YAYLA YOLUNUN TEMELİ ATILACAK

Avcı, beş senedir üzerinde çalışılan Ayder Yolu Projesi'nin temelinin de törende atılacağını paylaşarak, şöyle devam etti:

"Rize'nin, Karadeniz'in, Türkiye'nin önemli bir yol ağına kavuşabilmesi amacıyla uzun seneler verdiğimiz mücadele sonunda Ayder Yolu'nun ihalesini yaptık. İnşallah pazar günü temel atma töreni düzenleyeceğiz. Ardeşen'den Ayder'e kadar takriben 40 kilometre uzunluğunda çok daha nitelikli bir yola bölgeyi kavuşturacağız."

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

Rize'nin çok değerli yatırımlar aldığının altını çizen Avcı, şehir hastanesi dolgu çalışmalarının sona erdiğini, üstyapı çalışmalarında ise ihale sürecinin sonuna gelindiğini söyledi.

Avcı, şehir hastanesi için 150 dönümlük alanın yeterli olduğunu fakat önümüzdeki senelerde büyütülme ihtimalini düşünerek dolgu alanın 350 dönüm olarak gerçekleştirildiği kaydetti.

Rize'nin gelişmeye devam ettiğini belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Sahilde Millet Bahçesi 600 dönüme ulaşacak. Rize'de sosyal alan bakımından büyük açığı gideriyoruz. Belediye bloklarımızı dönüştürerek resmen bir açık alışveriş merkezi planlaması oluşturduk. Hemen karşısında 600 dönüm, vatandaşların aileleri ile vakit geçirebileceği sosyal alan üretiyoruz. Rize'yi geliştirmeyi, dönüştürmeyi sürdüreceğiz."

50 bine yakın konut gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek!

Ödedikleri o paralar tapu sahiplerine iade edilecek! Tapu sahipleri hemen baksın!

Yıl sonuna kadar 10 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek!


Geri Dön