30 / 04 / 2024

Ödedikleri o paralar tapu sahiplerine iade edilecek! Tapu sahipleri hemen baksın!

Ödedikleri o paralar tapu sahiplerine iade edilecek! Tapu sahipleri hemen baksın!

Tapu sahiplerine müjdeli bir haber verildi. Bu kişilere tam 5 yıl boyunca ödedikleri o paralar iade edilecek. İşte detaylar...



Senede iki defa ödenen ve milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla resmen başladı. Ülkemizde milyonlarca tapu sahibi tarafından ödenen emlak vergileri 2. taksit ödemeleri için son tarih 30 Kasım 2023 şeklinde belirlendi. Eğer tapu sahipleri ödemelerini bu tarihe kadar gerçekleştirmezlerse emlak vergilerini cezalı bir şekilde ödeyecek.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ KASIM 2023

Emlak vergisini ödemek zorunda olanların haricinde bir de emlak vergisinden muaf tutulacak bir kesim bulunuyor. Eğer siz de söz konusu bu koşulları sağlarsanız, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emlak vergisini ödemek zorunda değilsiniz.

Bunun yanı sıra, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından açıklanan emsal kararla sadece bir evi olan ve emlak vergisi muafiyeti hakkı kazananlara ödedikleri paraları geriye dönük olarak 5 yıllık şekilde almalarının da önü de açılmıştı.

Ödedikleri o paralar tapu sahiplerine iade edilecek! Tapu sahipleri hemen baksın!

EMLAK VERGİSİ İADE DAVASI 2023

Edinilen bilgilere göre, yasal olarak 200 metrekareden büyük olmayan tek bir eve sahip emekliler, engelliler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri, ev hanımları ve bunun yanı sıra, işsizler emlak vergisi ödemesinden muaf tutuluyor.

Ödedikleri o paralar tapu sahiplerine iade edilecek! Tapu sahipleri hemen baksın!

EMLAK VERGİSİ İADESİ NASIL ALINIR 2023?

Konuya ilişkin aktarılan detaylara göre, 14 Mayıs 2014 tarih ve 53210 sayılı genelge gereğince belediyeler muafiyetten habersiz bir biçimde ödenen emlak vergisinin geriye dönük 5 sene için iadelerini gerçekleştiriyor.

Konuya dair bir örnek vermek gerekirse, emlak vergisini muafiyet durumunuzdan habersiz olarak 7 yıl süresince ödediğinizi düşünülürse, söz konusu bu durumda da geriye dönük olarak 7 yıl değil yalnızca 5 yıl için vergi iadesi tutarını talep etme hakkınız bulunuyor. 5 yılda sonra zamanaşımı devreye girdiği için kalan 2 yıl için paranızı geri alma imkânınız olmuyor.

 

Yıl sonuna kadar 10 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek!

Asgari ücrette ilk resmi rakamlar peş peşe belli oluyor! İşte masaya gelecek rakamlar...

Otomotiv satışlarında peş peşe rekor! Yüzde 55,4’le yeni rekor kırıldı!


Geri Dön