08 / 05 / 2024

50 bine yakın konut gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek!

50 bine yakın konut gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Son yaşanan depremde 680 bin ev, 170 bin dolaylarında iş yerimiz yıkıldı, hasar aldı ve yıkıldı. 200 bin dolaylarında konutun inşasına başladık. Onları gelecek aydan itibaren her ay 40-50 binini teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.



Erciyes Üniversitesince (ERÜ) Erciyes Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Çevre ve Sürdürülebilirlik" temalı 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarının bir eğitimden geçmediğini, bunun içini çok acıttığını söyledi. Özhaseki, "Pek çok yerde devasa bütçeleri verdiğiniz insanlar, kentin temel ihtiyaçları nedir, öncelikleri nedir, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bile bir fikir sahibi değiller. Şimdi bakıyorum devasa kentler, para yönetimini bilmesi lazım, bilmiyorlar. Bunun yanı sıra, insan yönetimini bilmesi lazım, bilmiyorlar” dedi.

Özhaseki, Türkiye'nin bir an önce sağlıklı ve kimlikli yapılara kavuşması gerektiğinin altını çizerek, bunun için gece gündüz ekibiyle çalıştığını söyledi.

50 bine yakın konut gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek!

ÇELİK KARKAS EVLERİN İNŞAATI

Kentsel dönüşüme ilişkin bir başkanlık kurduklarını anımsatan Özhaseki, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Onun yasalarının ilk bölümü TBMM’den geçti. Salı günü inşallah ikinci bölümü de geçecek. İstanbul'u ve Türkiye’nin deprem bölgelerini ivedilikle hazırlamanın gayreti içindeyiz. Son meydana gelen depremde 680 bin ev, 170 bin dolaylarında iş yerimiz yıkıldı, hasar aldı yıkıldı. 200 bin dolaylarında konuta başladık. Onları gelecek aydan itibaren her ay 40-50 binini hak sahiplerine teslim edeceğiz.

50 bine yakın konut gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek!

Şu anda 'Beni destek verin, yardım edin, mevzuata uygun ben konutumu yaparım' diyen 235 bin vatandaş var. Onlar için 750 bin TL hibe, 750 bin TL, iki sene ödemesiz 10 sene vadeli faizsiz kredi çıkardık. Bir yandan da köy konutlarıyla ilgili ülkemizin çok alışık olmadığı bir şey başlattım, çelik evler. Çelik karkas üzerine, dış duvarlarda taş yününün olduğu her türlü güvenlik içerisinde olabilecek köy konutları. 100 bin kadar köy konutunu inşallah 6 ay içerisinde bitirmiş olacağız. 2-3 sene geçmeden bu büyük afetin bütün izlerini inşallah silmiş olacağız diye tahmin ediyorum."

Ödedikleri o paralar tapu sahiplerine iade edilecek! Tapu sahipleri hemen baksın!

Yıl sonuna kadar 10 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek!

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?


Geri Dön