İstanbul Finans Merkezi'nde 50 bine yakın vatandaşa istihdam sağlanacak!
2012 yılında İlk kazmanın vurulduğu İstanbul Finans Merkezi, dev şirketlerin merkez yönetimlerini bu bölgeye taşıyacağı bir yer haline gelirken, tamamlandıktan sonra 50 bine yakın vatandaşa istihdam sağlaması bekleniyor...
İstanbul Finans Merkezi, dev şirketlerin merkez yönetimlerini bu bölgeye taşıyacağı bir yer haline gelirken, tamamlandıktan sonra 50 bine yakın vatandaşa istihdam sağlaması bekleniyor.
2012 yılında İlk kazma vuruldu ve yaklaşık 1 yıldır süren kazım İşlemlerinde nihayet sona doğru gelindi. 2.5 milyon metrekare alan üzerine yapılması planlanan dev merkez BDDK ve Merkez Bankası gibi ekonominin kalbi durumundaki kamu kurumlarının yanı sıra daha temeli atılmadan mıknatıs gibi birçok büyük şirketi de çevresine çekmeye başladı, önceden bölgede yerini kapan şirketlerin dışında onlarca şirket ise bölgeye gelmek için uygun arsa ve bina arayışını halen sürdürüyor. En gec 2017 yılında tamamlanıp teslim edilmesi beklenen merkez, ortalama 50 bine yakın kişiye de doğrudan ve dolaylı olarak istihdam sağlayacak.
Temel atma 2014 yılında
Hali hazırda yapımı devam eden ve New York, Londra ve Dubai'deki finans merkezlerinden daha büyük bir alanı kapsayacak olan İstanbul Finans Merkezl'nin kazım işlemlerinde sona doğru geliniyor. Dev merkezde 1 yıla yakındır süren kazı İşlemlerinde yüzde 80'llk bir kısım tamamlanırken, 2014'ün ilk aylarında temel atma İşlemleri başlayacak ve merkez 2017 yılına kadar tamamlanmış olacak.
24 saat açık olacak
Eğlence alanları, cafe ve restoranlar ile 24 saat yasayan bir merkez hedefi doğrultusunda tasarlanan ve mimarisinde Kapalıcarsı ile Topkapı Sarayı'ndan da esinlenilen projede, 560 bin metrekare alanda ofisler, 90 bin metrekare alanda alışveriş merkezi, 70 bin metrekare alanda konaklama ihtiyacı için otel, 60 bin metrekare alanda rezldans tipi konutlar yer alacak. Ayrıca dev projede 2 bin kişilik bir de konferans merkezi olacak.
4 bölgeden oluşacak
İFM 4 ana bölgeden oluşacak. 1. bölgede özel kurumlar ve denetim kuruluşlarına ait binalar bulunacak. Projenin kalbi olarak islemesi planlanan 2. bölgede ise banka ve finans merkezlerine alt binalar yer alacak. Kongre ve kültür merkezi İle oteller ve konutlardan oluşan kısım ise 3. bölgeye konumlandırılacak. Okul, cami, polis ve itfaiye merkezleri gibi destek ve hizmet birimleri olarak tanımlanan yapıların da 4. bölgede bulunması planlanıyor. Alan içinde otopark sorunu da 24 bin araçlık dev otoparklarla giderilecek.Ulaşım için birçok proje var Anadolu yakasında Atasehir ile Ümraniye ilçe sınırlarının kesistiği noktada E5 ve TEM'den yararlanabilecek şekilde insa edilen İstanbul Finans Merkezi, iki metro hattıyla da İstanbul'a entegre edilecek. Metro hatlarından bir tanesi merkezin altından geçecek. Finans merkezin etrafına ayrıca mini bir çevre yolu da yapılacak. İleride yaşanacak nüfus yoğunluğu ile oluşacak trafik yükünün İse havaray projesi ile giderilmesi planlanıyor.
En düşük fiyat 500 bin TL
Finans Merkezi'nin yakın çevresinde arsa stokunun az olusundan kaynaklı konut sıkıntısı olduğunu dile getiren Kolcuoğlu, bölgede 100 m2 ortalama bir dairenin fiyatının 500 bin TLden başlayıp milyon dolarlara kadar çıktığını, kiralıkta İse bu rakamların 2 bin -2.500 TLden başlayıp konutuna göre 5 bin TL'yi aştığını söyledi.
İstanbul Ajansı