28 / 04 / 2024

Yükselen Anadolu projesi için düğmeye basıldı! 100 bin konutun tasarımları tamamlandı! 

Yükselen Anadolu projesi için düğmeye basıldı! 100 bin konutun tasarımları tamamlandı! 

‘Yükselen Anadolu’ projesiyle deprem bölgesinde çalışmalarını hızlandıran GYODER, 25 mimarlık ofisiyle 100 bin konutun tasarımları tamamlandı.



Türkiye'de meydana gelen asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından GYODER, ‘Yükselen Anadolu’ projesiyle bölgede inşa edilecek yeni şehir merkezlerinin master plan tasarımlarını gönüllü olarak üstlendi. 25 mimarlık ofisiyle 100 bin konutun tasarımları tamamlandı.

Ülkemizde 6 Şubat'ta yaşanan Asrın Felaketi depremlerinin ardından harekete geçen Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinasyonunda,  TOKİ  ve Emlak Konut öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının desteği ile 11 kentin kültürüne, ihtiyacına, yaşayışına uygun planlama çalışmalarına başladı. Yükselen Anadolu projesi için düğmeye basıldı! 100 bin konutun tasarımları tamamlandı! 

MASTER PLAN TAMAMLANDI

Sabah'ta yer alan detaylara göre, "Yükselen Anadolu" projesinde deprem bölgesindeki vatandaşların en öncelikli gündemi barınma ihtiyacını çözmeye odaklanan dernek, bölgede inşa edilecek yeni şehir merkezlerinin masterplan tasarımlarını gönüllü olarak üstlendi. Dört kent merkezinin kalkınma öncelikli kentsel dönüşümünü sağlayacak projelerin üretildiği Kalkınma Öncelikli Kentleşme (KÖK) projelerinde gönüllü oldu.

Yükselen Anadolu projesi için düğmeye basıldı! 100 bin konutun tasarımları tamamlandı! 

25 MİMARLIK OFİSİ

GYODER, 1'i yabancı, 24'ü yerel olmak üzere 25 mimarlık ofisiyle, 3 ay gibi kısa bir sürede planlanan 100 bin evin tasarımlarını başta akademisyenler, mimarlar, sanat ve şehir tarihçileri olmak üzere tüm paydaşlarını bir araya getirerek tamamladı. 

11 kentin her birinin kültürüne, kendi tarihi dokusuna, kimliğine özgü şekilde yeniden tasarlanmasını sağlayan GYODER, bu tasarım sürecinde "tabiattan", "teknolojiden" "toplumdan" ve "tasarımdan" oluşan 4T prensiplerini baz aldı.

Öte yandan GYODER’in arsa maliyetlerinin düşürülerek fiyatların ucuzlayacağından hareketle oluşturduğu ve zirvede de tartışılacak konut modelinde, kamuya ait arsalarda özel sektörün kiralama için konut üretmesi bekleniyor. Arsa mülkiyetinin devlette kalacağı sistemle kiraların yarı yarıya düşmesi öngörülüyor.

Proje, kamu kuruluşları, yerel yönetimler ya da benzeri kurumların elindeki arsaların belli bir dönemde kamu-özel iş birliği yöntemi ile değerlendirilerek, üst limit konulan bir kira tarifesiyle konut üretilmesini içeriyor.

Kiracı ve ev sahiplerine son dakika uyarısı: Tahliye taahhüdünde bunlara dikkat! Planlar suya düşebilir! 

İstanbul'da 208.5 milyon TL'ye imarlı arsa! Yüzde 40 peşinatla 5 taksit imkanı!

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Geri Dön