28 / 04 / 2024

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.



Fitch Ratings, "Çin Ekonomisi Yavaşladıkça Gelişmekte Olan Piyasaların Potansiyel Büyümesi Zayıflıyor" başlıklı raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Raporda, söz konusu kuruluş, 10 gelişmekte olan ülkeye yönelik orta vadeli potansiyel büyüme tahminin ortalama yüzde 4 seviyesine indirdi. Kuruluşun daha önceki büyüme öngörüsü 4,3 civarındaydı.

Büyüme tahminindeki düşüşte, Çin'in tedarik tarafı büyüme potansiyelinde beklenen gerileme temel etken olarak kayıtlara geçti.

Bu doğrultuda, 2027'ye kadar Çin'in potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 5,3'ten 4,6'ya düşürdü. Fitch Ratings, bunun yanı sıra, Rusya'nın 1,6'dan 0,8'e, Güney Kore'nin 2,3'ten 2,1'e ve aynı zamanda Güney Afrika'nın 1,2'den yüzde 1'e indirdi.

Öte yandan, Hindistan ve Meksika ekonomilerinin potansiyel büyüme tahminleri sırasıyla yüzde 5,5'ten 6,2 seviyesine ve 1,4'ten 2 seviyesine çıkarıldı.

 Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

TÜRKİYE'NİN BÜYÜME TAHMİNİ YÜKSELTİLDİ

Orta vadede potansiyel büyüme öngörüsünü artıran ülkelerden biri de Türkiye oldu.

Fitch Ratings, Türkiye'nin bu süreçte potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1 seviyesine çıkardı.

Polonya ekonomisi için potansiyel büyüme tahmini yüzde 2,6'dan 3 seviyesine, Brezilya için yüzde 1,5'te 1,7 seviyesine ve bununla beraber, Endonezya için 4,7'den yüzde 4,9 seviyesine yükseltildi.

Kredi kuruluşu, Brezilya ve Polonya hariç, son büyüme öngörülerinin, söz konusu 10 gelişmekte olan ülke için Kovid-19 öncesi tahmin edilen potansiyel büyüme seviyelerinin altında kaldığına vurgu yaptı.

Kuruluş, bu durumun, kötüye giden demografik eğilimleri ve Kovid-19 pandemisinden kaynaklı aksaklıkların mirasını yansıttığını, sermaye stoku ve üretkenlik artışı ile ilgili olarak tahminlerde yapılan revizyonların da büyüme öngörülerine yansıdığını ifade etti.

 Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

FİTCH RATİNGS NEDİR?

Fitch Ratings, Moody's ve Standart & Poor's’la beraber dünyanın en büyük üç kredi derecelendirme kuruluşundan biri olarak biliniyor. ABD Güvenlik ve Döviz Komisyonunca 3 ulusal olarak bilinen istatistiksel derecelendirme kuruluşundan birisidir.

Fitch Ratings'in temelde iki merkezi bulunuyor. Bunlar Amerika’nın New York kentinde ve İngiltere'nin başkenti Londra'da yer alıyor.

Hearst Communications şirketi, Fitch Ratings’ın yüzde 80 hissesini ve geri kalan yüzde 20 hissesini ise FIMALAC SA şirketi elinde bulunduruyor.

50 bine yakın konut gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek!

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

Ödedikleri o paralar tapu sahiplerine iade edilecek! Tapu sahipleri hemen baksın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön