27 / 04 / 2024

Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği yüzde 188 arttı! 

Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği yüzde 188 arttı! 

Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği yüzde 188 arttı!  Vahit Kirişci, hububat desteğine ilişkin açıklamalarında; Mazotta 22 TL olan desteğin 75 TL, gübrede 20 TL olan desteğin ise 46 TL'ye yükseldiğini belirtti.



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hububat ürünlerinde sertifikalı tohum kullanım  desteğini iki katının da üzerine çıkarılacağı müjdesini verdi. Bakan Kirişçi pamuk üreticilerine verilen mazot ve gübre desteğinin 3,5 katına yükseltileceğini de paylaştı. Tarımsal destek ödemeleri arasında yer alan sertifikalı tohum kullanımı desteği ile pamukta mazot ve gübre desteği yükseltilecek.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ 3 KART ARTTI

Bakan Kirişçi, verimliliği en üst noktaya çıkaracak biçimde emek ve zaman kaybına yol açmadan desteklemelere yeni bir şekil verdiklerini aktardı. 22 TL olan mazot desteğinin 75 TL'ye gübre desteğinin ise 20 TL'den 46 TL'ye çıktığını söyleyen Bakan Kirişçi, desteklerin 42 TL'den 121 TL'ye çıktığını belirterek 3 kata varan bir artış olduğuna dikkat çekti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön