09 / 05 / 2024

Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği yüzde 188 arttı! 

Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği yüzde 188 arttı! 

Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği yüzde 188 arttı!  Vahit Kirişci, hububat desteğine ilişkin açıklamalarında; Mazotta 22 TL olan desteğin 75 TL, gübrede 20 TL olan desteğin ise 46 TL'ye yükseldiğini belirtti.



“MAZOT ÜÇ KAT ARTTI”

Mazot ve gübrenin bitkisel üretimde yemin ise hayvansal üretimde olmazsa olmazlardan olduğunu açıklayan Bakan Kirişçi, “Dolayısıyla bu mazot ve gübre desteği konusunda bizim bunu sadeleştirerek yol yürümemiz gerekiyordu. Bundan hareketle de gerekli adımları attık. Mesela hububat için 2021 yılında dekar başına 22 TL olan mazot desteği ve 20 TL olan gübre desteği toplamda 42 liralık bir destek verilirken 2022 yılında mazot desteğimiz 22 liradan 75 liraya... Hani biz ne diyoruz? Mazot üç kat arttı, doğru, arttı.” şeklinde konuştu.

Mazot ve gübredeki artışlar için “bizim kontrolümüzde olan bir şey değil” diyen Bakan Kirişçi, fakat bu konuda kendilerine düşen görevin ise “Üreticimizin bu konudaki girdilerini mümkün mertebe aynı oranın biraz daha üzerinde üstelik bir artışla destekliyor olmak” olduğunu belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön