01 / 05 / 2024

cengiz bektaş vefat

cengiz bektaş vefat

Türkiye'nin önde gelen mimyaşaıarları arasında yer alan ve sayısız yapıya imza atan Cengiz Bektaş yaşamını yitirdi.

Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Cengiz vefat etti!

İTÜ 1962 mezunu Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Cengiz hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Cengiz Holding'in acı günü! Şöhret Cengiz vefat etti!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Ahmet Cengiz, Ekrem Cengiz, Şeref Cengiz, Asım Cengiz ve Kazım Cengiz'in anneleri Hacı Şöhret Cengiz vefat etti.

Mehmet Cengiz'in acı günü! Annesi Şöhret Cengiz vefat etti!

Cengiz Holding'in yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz'in annesi Hatice Demir hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Çengelköy Aile Mezarlığı'na defnedilecek...

Cengiz Bektaş kimdir?

Türkiye'nin önde gelen mimarları arasında yer alan ve sayısız yapıya imza atan Cengiz Bektaş hayatını kaybetti. Peki Cengiz Bektaş kimdir?

Mimar Cengiz Bektaş yaşamını yitirdi!

Türkiye'nin önde gelen mimyaşaıarları arasında yer alan ve sayısız yapıya imza atan Cengiz Bektaş yaşamını yitirdi.

Mimar Cengiz Bektaş vefat etti!

Cumhuriyet dönemini simgeleyen Ankara’daki Türk Dil Kurumu binasını tasarlayan ve birçok projede imzası bulunan mimar Cengiz Bektaş vefat etti…

Cengiz Bektaş: Para için değil, iyi mimarlık için çalışsınlar!

Mimar Cengiz Bektaş, mimarlık hakkında önerilerde bulundu. Bektaş, “Önce ülkelerini tanımalarını öneririm. Bunu öğretimlerinden önce yapsalar daha iyi olur ama gecikmeden şimdi de yapabilirler" diyor...

Gökdelenden yuva olmaz!

Yüksek mimar, şair ve yazar Cengiz Bektaş, bugün İstanbul’da konut olarak yapılan gökdelenlerin insan yaşamı için uygun olmadığını dile getiriyor ve ekliyor: “Gökdelenden iş yeri olur, garaj olur. Hatta hastane bile olur ama yuva olmaz.” 

Muğla Bölge Müzesi 17 milyon TL'ye mal olacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesinin 17 Milyon TL değerindeki yatırımının Mimarı olan ödüllü mimar Cengiz Bektaş, Bölge Müzesi hakkında bilgiler verdi.

Muğla Bölge Müzesi'nin inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi “Muğla Bölge Müzesi” projesini ödüllü Mimar Cengiz Bektaş’ın çizimiyle inşa ediyor.

Muğla Bölge Müzesi'nin inşaatı başladı!

Muğla Bölge Müzesi, ödüllü mimar Cengiz Bektaş’ın projesiyle hayata geçirilecek. 

Ünlü Mimar Cengiz Bektaş hastaneye kaldırıldı!

Muğla'da yaşayan ünlü mimar ve sanatçı Cengiz Bektaş hastaneye kaldırıldı

Kale Grubu'nun acı günü: Cengiz Lostar vefat etti!

Kale Holding A.Ş. emeklilerinden Grup İştirakler, Ortaklar ve Menkul Kıymetler Koordinatörü Cengiz Lostar hayatını kaybetti. Kale Grubu taziye ilanı yayınlattı.

cengiz bektaş vefat Haberi

cengiz bektaş vefat

Türkiye'nin önde gelen mimarları arasında yer alan ve sayısız yapıya imza atan Cengiz Bektaş hayatını kaybetti. Mimar Cengiz Bektaş, bir haftadır yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Sputniknews'te yer alan habere göre, Cengiz Bektaş’ın ailesi kamuoyuna bir mesaj yayınlayarak daha büyük acılara yol açmamak amacıyla aile arasında düzenlenen bir cenaze töreniyle İstanbul’da toprağa vereceklerini açıkladı. Cumhuriyet'in haberine göre ailesinin yayınladığı mesaj şu şekilde:

“Sevgili dostlar birçoğunuzun duyduğu doğru; ne yazık ki sevgili Cengiz Bektaş’ı yitirdik. O’nu uğurlarken yanımızda olmak istediğinizi biliyoruz. Bunu biz de isterdik ama bildiğiniz gibi zamanın tuhaf bir aralığından geçiyoruz. Böyle bir aralıkta O şöyle derdi; “Kalben burada olduğunuzu biliyorum, n’olur gelmeye kalkmayın” Elçiye zeval olmaz. Lütfen O’nun bu isteğine uyun ve O’nu anmak için iyi bir zamanda buluşmak üzere...