08 / 05 / 2024

cephe standartları

cephe standartları

Kentsel dönüşümün kalbinin attığı Kadıköy’de firma sayısı 500’e ulaşırken, binalarda cephe sorunu ortaya çıkmaya başladı. İrfan Aydoğan, daha sağlıklı binaların inşa edilmesi için devletin cephelere bir standart getirmesini istiyor.

Bulut Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bulut Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muharrem Bulut tarafından 40 bin TL sermaye ile 7 Ekim'de Ümraniye, Aşağı Dudullu Mahallesi, Şahinler Caddesi'nde kuruldu.

Düzce'de dış cephe yenileme çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü İstanbul ve Gaziantep Caddesi üzerinde bulunan bina ve işy erlerinin dış cephe görüntülerinin düzenlenmesi ve yenilenmesi için çalışmalarına başladı.

Apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman dış cephesi apartmanın ortak yerleri arasında sayılıyor. Peki, apartman dış cephe değişikliği yapılır mı? Apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?

Bursa İnönü caddesinde cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk, Altıparmak ve Cumhuriyet Caddeleri ile Ovaakça, Ankara yolu üzeri ve Mehmet Akif Mahallesi’ndeki cephe sağlıklaştırma çalışmalarının ardından İnönü Caddesi’ndeki çalışmaların da startını verdi.

Okullara yeni mimari standartlar geliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Eğitim Yapıları Asgari Tasarım Standartları Kılavuzu’na göre inşa edilecek yeni okullarda öğretmenlerin odaları, etkinlikler ve teneffüs aralarında öğrencinin gözetlenebileceği şekilde konumlanıyor.

Türk gayrimenkul sektörü nasıl dünya standartlarına gelir?

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) Başkanı Gürler Ünlü, Türkiye gayrimenkul piyasasının gelişip dünya standartlarına gelebilmesi için bireysel satışlar yerine kurumsal büyük yatırımcılara satışın gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Art Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Art Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Hüseyin Akyol Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İdris Temel Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 60 bin TL sermaye ile 22 Eylül'de Pendik, Yenişehir Mahallesi'nde kuruldu.

Fiber Akademi Cephe Sistemleri İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Fiber Akademi Cephe Sistemleri İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Derya Günal Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gökalp Okumuşoğlu ve Soner Demirel Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 14 Eylül'de Esenler'de kuruldu.

Manisa cephe sağlıklaştırma çalışmalarında 2. etap başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesi’nde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda yürüttüğü cephe sağlıklaştırma projesinde 2. Etap başlıyor, projenin bölgeye canlılık getirmesi planlanıyor...

Manisa'da cephe sağlıklaştırma projesinin 2'nci etabı başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 1. Anafartalar Mahallesi ve Çarşı Mahallesinde kentsel sit alanı içerisinde kalan sokaklarda yürüttüğü cephe sağlıklaştırma projesinde 2. etap başlıyor.

Platinum İnşaat Taahhüt Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Platinum İnşaat Taahhüt Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Altun tarafından 500 bin TL sermaye ile 3 Eylül'de Büyükçekmece, Ekinoba Mahallesi'nde kuruldu.

Erkoçlar Çelik Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkoçlar Çelik Cephe Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Erkoç tarafından 50 bin TL sermaye ile 2 Eylül 'de Bahçelievler, Zafer Mahallesi 'nde kuruldu.

Antalya Muratpaşa'da Bina Cephe Düzenleme 2. Etap ihalesi yapıldı!

Muratpaşa Belediyesi’nce başlatılan Mevlana Caddesi Bina Cephe Düzenleme 2. etap çalışma ihale yapıldı. Çalışmalar kapsamında, 40 binanın, 58 bin metrekarelik cephesi, Akdeniz renkleri ile boyanacak.

cephe standartları Haberi

cephe standartları

6306 sayılı kanunla birlikte İstanbul’da kentsel dönüşüm, özellikle Kadıköy ağırlıklı olarak başlarken gerçek kentsel dönüşümün ne kadar gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği hâlâ tartışılıyor. Aydoğan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan’ın verdiği bilgilere göre şu an kentsel dönüşümden ziyade, kentsel yenileme söz konusu. Kentsel yenilemede, kentsel dönüşümün gereklerinden biri olan yeşil alanları, sosyal donatılarıyla yeni bir bina inşa etmekten ziyade, binaların sadece yıkılıp depreme dayanıklı olarak yeniden yapılması söz konusu. Kentsel yenileme yapılırken ortaya çıkan en önemli problemlerden bir tanesini de binaların cepheleri oluşturuyor. Önümüzdeki zaman diliminde cephe problemi, inşaat sektöründe konuşulacak en önemli konulardan biri olacak. “Kentsel yenileme yapılırken bir cephe karmaşası var. Herkes istediği malzemeden, cephe yapmamalı. Avrupa normlarında nefes alabilen, ısı yalıtımına katkı sağlayan malzemeler seçilmelidir. Yine yüksek ısı...