07 / 05 / 2024

Çermik Kalesi park inşaatı

Çermik Kalesi park inşaatı

Diyarbakır'daki tarihi Çermik Kalesi'nin eteğinde başlatılan park inşaatı sırasında kalede çatlaklar meydana geldi. Dev kayalar mahalleye sürüklendi. Bölgedeki 40 evin tahliye edileceği açıklandı.

Diyarbakır Çermik Kalesi'ndeki 40 ev boşaltılacak!

Diyarbakır'daki tarihi Çermik Kalesi'nin eteğinde başlatılan park inşaatı sırasında kalede çatlaklar meydana geldi. Dev kayalar mahalleye sürüklendi. Bölgedeki 40 evin tahliye edileceği açıklandı.

Karaman Kalesi arkeo-parka dönüştürülecek!

Karaman Kalesi'nde yapılan hafriyat çalışmalarında tesadüfen bulunan 700 yıllık Karamanoğulları sarayını kurtarma çalışmalarında sona gelindi. İçinde taht salonu, hamam, mescit gibi bölümler bulunan saray ve kale, arkeo-park olacak.

Prestij Park'ta 159 bin liraya 2+1 daire!

Bak Yapı, sunduğu İstanbul Prestij Park projesinde bir haftada yaklaşık 200 konut satışı gerçekleştirdi. Ferhat Bakgör, tapu garantili, inşaat sorunu olmayan projenin Esenyurt’ta müşterinin güvenilir kalesi olduğunu söyledi...

Tarihi Alanya Kalesi eteklerinde yangın çıktı!

Damlataş Mağarası'nın üst kısmında yer alan tarihi Alanya Kalesi eteklerinde çıkan yangında 10 dönüm alan zarar gördü. Kale eteklerinde bulunan evler ile park halindeki araçları tehdit etti...

Kaddafi'nin karargahı eğlence parkı olacak!

Libya Turizm Bakanı İkram Başimam, Libya'nın öldürülen lideri Muammer Kaddafi'nin bir dönem kalesi olan 6 kilometre uzunluğa sahip Bab-ül Aziziye karargâhının eğlence parkına dönüştürüleceği açıklandı...

Sanko Park'ta 1 Haziran'a kadar kira yok!

Sanko Holding ve Rönesans Holding ortaklığıyla Gaziantep'te 20 Mart'ta açılacak olan Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde 1 Haziran'a kadar yatırımcılardan kira alınmayacak.

Park Orman Evleri'nde 4+1 dubleks 190 bin TL'ye!

Demo İnşaat tarafından İstanbul Taşdelen'de yapılan Park Orman Evleri'nde fiyatlar 155 bin TL ile 190 bin TL arasında değişiyor.

Agena Park'ta 99 bin TL'ye! Sıfır faizle!

Esenyurt'ta yapılan Agena Park Evleri'nde fiyatlar 99 bin ile 420 bin TL arasında değişiyor.

Royal Park Evleri 2. etap satışları başladı

Dinamik Group tarafından Çorlu' da inşa edilen Royal Park Evleri'nin 2. etap satışları başladı.

Aktaş Park'ın temeli atılıyor

Göztepe Aktaş Park projesinin "Temel Atma Töreni" 24 Ocak Cumartesi günü saat 12:00'de gerçekleşecek.

Dora Park'ta 259 bin TL'ye son 10 konut!

Sur Yapı tarafından Ümraniye'de inşa edilen Dora Park'ta satışta bulunan son 10 daire kaldı.

Bahçeşehir Doğa Parkı Evleri'nde peşinde yüzde 30 indirim!

Emlak Pazarlama İnşaat tarafından inşa edilen Bahçeşehir Doğa Parkı Evleri'nde konutların fiyatı 112 bin TL'den başlıyor.

Uplife Park'ta 131 bin TL'ye! Sıfır faizle!

Teknik Yapı tarafından Kartal'da inşa edilen Uplife Park'ta fiyatlar 131 bin TL'den başlayıp, 240 bin 900 TL'ye yükseliyor.

Çermik Kalesi park inşaatı Haberi

Çermik Kalesi park inşaatı

Diyarbakır'da tarihi Çermik Kalesi'nin bazı bölümlerinde, belediye tarafından park yapımı sırasında çatlaklar meydana geldi, bir bölümü ise yıkıldı. Yıkılma ve çatlakların, iş makinelerinin, kalenin önündeki dev kayaları kırması sonucu meydana geldiği düşünülüyor. Çatlaklar nedeniyle parkta çalışmalar durduruldu. Yağışla birlikte çatlak oluşan alanın çökebileceğini söyleyen Kale Mahallesi Muhtarı Abdullah Karabaş, gerekli önlemlerin alınması için çağrıda bulundu. Muhtar Karabaş, hayvanlarını otlatmak için Çermik Kalesi'ne çıkan çobanların oluşan çatlağı görmesi üzerine kendisine haber verdiğini ifade ederek, durumu güvenlik güçlerine bildirdiğini kaydetti. Polis ekipleri bölgeye gelerek şeritler çekip, park yapım alanına girişleri yasakladığını ve aşağıda bulunan evlerin sahiplerini de uyardıklarını ifade eden Muhtar Karabaş, şu açıklamalarda bulundu:

"Kaleye çıkarak oluşan çatlakları yerinde gördüm. Gerekli önlemler ivedilikle alınmalı. Bir felaketin yaşanmaması için çalışmalar hemen başlatılmalı....