06 / 05 / 2024

çeşmede su sıkıntısı yaşanacak mı

çeşmede su sıkıntısı yaşanacak mı

Çeşme ilçesinde yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak ve ilçeyi susuz bırakmamak için İZSU Genel Müdürlüğü, 5 maddelik acil eylem planı hazırladı. Buna göre ilk önce iletim hattındaki su kaçaklarını önlemek için çalışmalar başladı.

Trafik sigortasında sıkıntı sürüyor. SEDDK, trafik sigortasından kaçınan şirketlere yönelik yeni önlemler peşinde!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sektörün en sıkıntılı konularından biri olan zorunlu trafik sigortalarında önemli bir adım attı. Kurum, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınan şirketlere yönelik yeni yaptırımlar gelecek.

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Van'da konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor!

Van sakinleri kent genelindeki konut sıkıntısı nedeniyle dert yanıyor. Bölge sakinleri imar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söylüyor. 

TOKİ'den Mamak'taki konutlarda yaşanan su sıkıntısıyla ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara Mamak'ta bulunan toplu konut projesi kapsamındaki bazı konutlarda meydana gelen su sıkıntısıyla ilgili açıklama yaptı. 

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Kanal İstanbul'un inşaatı nedeniyle İstanbul'da yaşanacak sıkıntılar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin inşaatı süresince İstanbul trafiğinde yaşanacak sıkıntılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Acil toplanma alanlarıyla ilgili İstanbul sıkıntıdadır!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İstanbul depremi ile ilgili "Acil toplanma alanlarıyla ilgili şehrimiz sıkıntıdadır, nokta" ifadelerini kullandı...

Pir Mehmed Çeşmesi’nden sökülen taşların çöpe atıldığı iddiası! 

Yanıkkapı'daki Pir Mehmed Çeşmesi'nden sökülen tarihi taşların çöpe atıldığı iddia edildi.    

Avrupa konut sıkıntısı yaşıyor!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Avrupa konut sıkıntısı yaşıyor. Bizim görevimiz bu sorunu çözmek." diye konuştu...

Şırnak'ta imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısı çözüldü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısını çözdüklerini söyledi...

İzmir Kemalpaşa'nın konut alanı sıkıntısı çözülmeli!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin hayata geçmesi için her türlü desteği vereceğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ise, ilçedeki konut alanı sıkıntısını çözme çağrısında bulundu. 

Döviz kiralarının TL'ye dönmesi sıkıntıları çözecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Döviz kiralarının TL'ye dönmesi sıkıntıları çözecek" dedi.

Bursa'da kiralık ev sıkıntısı yok!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, bölgede kiralık ev sıkıntısının olmadığı söyledi. Çelebi, “İstenen bölgede ev bulunabiliyor. Artışlar da enflasyona bağlı gerçekleşti” şeklinde konuştu.

çeşmede su sıkıntısı yaşanacak mı Haberi

çeşmede su sıkıntısı yaşanacak mı


Çeşme ilçesinde yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak ve ilçeyi susuz bırakmamak için İZSU Genel Müdürlüğü, 5 maddelik acil eylem planı hazırladı. Buna göre ilk önce iletim hattındaki su kaçaklarını önlemek için çalışmalar başladı. Su şebekesinin yenilenmesi, yeni kuyuların açılması, kuyu veya deniz suyunun arıtılması da masaya yatırılan önlem planları arasında yer alıyor. 


Kış nüfusu 40 bin olmasına karşın yaz aylarında 400 bine çıkan Çeşme’de kuyu sularının tuzlanması ve Vali Kutlu Aktaş Barajı’nın suyunun azalması nedeniyle baş gösteren susuzluk sorununa İZSU Genel Müdürlüğü el attı. Bütünşehir Yasası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarına giren ilçede, su sıkıntısını tespit ederek hemen müdahale etmek için acil eylem planı oluşturuldu. Yaz aylarında ilçenin nüfusunun arttığına ve mevcut kaynakların su ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığına dikkat...