05 / 05 / 2024

Çetintepe Barajı açılışı

Çetintepe Barajı açılışı

Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta olmak üzere 668 bin 160 dekar zirai araziyi suya kavuşturacak Çetintepe Barajı inşaatında yüzde 18 fiziki gerçekleşme sağlandığı bildirildi.

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Çetintepe Barajı'nın inşaatı 2018'de bitecek!

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, fiziki gerçekleşmenin yüzde 50 üzerinde olduğu Çetintepe Barajı'nın temelden yüksekliğinin 116 metre olduğunu ve 12 Milyon M3 dolgu hacmine sahip olduğunu belirtti. Erin, Barajın 2018 yılında bitirilmesi öngörülüyor'' dedi.

DSİ'den Elbistan Hasanali Barajı açıklaması!

DSİ Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden Evrensel'in “Elbistan’da kurumuş dere üzerine baraj yapılıyor” başlıklı haberle ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama...

Düzce'de toplu açılış töreni gerçekleşti!

Düzce'deki toplu açılışta, Düzce Akçakoca Barajı İçmesuyu İsale Hattı, Düzce Büyük Melen Çayı Islahı 2. Kısım, Düzce Kaynaşlı İlçe Merkezi Yandereleri, Düzce Uğursuyu Deresi Islahı İkmali, Düzce Gölyaka Aksu Deresi Islahı İkmali projelerinin temeli atıldı

Erzincan Bağıştaş 1 Barajı ve HES’in açılışı yapıldı!

Recep Tayyip Erdoğan tarafından 99 Baraj ve HES açılışı programı kapsamında, telekonferans sistemi ile Ankara’ya bağlanan Süleyman Kahraman, Erzincan İliç’te Bağıştaş 1 Barajı ve HES Santralinin açılışını Erdoğan ile birlikte yaptı.

KKTC Su Temin Projesi Alaköprü Barajı'nın açılış töreni gerçekleşti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anamur İlçe Stadyumu yanındaki alanda düzenlenen, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılış törenine katıldı.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni bugün!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesinin açılışı yapılıyor. “KKTC Su Temin Projesi” ile Anamur Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’ndan alınan su, Akdeniz’e döşenen boru hattıyla Girne yakınlarında yapılan Geçitköy Barajı’na aktarılacak.

KKTC'ye Su Temin Projesi'nin açılış töreni yarın!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu KKTC'ye ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı törenle faaliyete geçecek.

Asrın projesinin açılışı yarın!

KKTC'ye su taşınması için temeli 2011'de atılan tarihi projenin açılışı yarın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katkısıyla yapılacak.Proje kapsamında Alaköprü Barajı'ndan alınan su, Anamuryum Dengeleme Deposu'na getirildi.

Pembelik Barajı ve HES projesi için açlık grevi!

Dersim ile Elazığ arasında 2008 yılında yapımına başlanan ve mahkeme kararına rağmen su tutan Pembelik Barajı ve HES projesinin mağdur ettiği Arduç ailesi açlık grevine başlıyor

Kavşakkaya-Çubuk 2 Barajı isale hattı açılışı yapıldı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kavşakkaya Barajı ile Çubuk-2 Barajı arasında yapımı tamamlanan 14 kilometre uzunluğundaki isale hattının açılışını yaptı.

Koçhisar 1. kısım içme suyu isale hattının açılışı yapıldı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Çorum’un Alaca ilçesine yaptırılan ilin en büyük sulama projesi olan Koçhisar Barajı sulama projesinin temeli atılırken, Koçhisar 1. kısım içme suyu isale hattının da açılışı yapıldı.

Çetintepe Barajı açılışı Haberi

Çetintepe Barajı açılışı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Fırat Nehri’nin en büyük yan kollarından biri olan Göksu Çayı üzerinde inşa edilen Çetintepe Barajı’nda inşaat çalışmalar devam ediyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi ve Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesi sınırları içerisinde bulunan Çetintepe Barajı’ndaki inşaat çalışmalarında yüzde 18 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı, kil çekirdekli memba kum çakıl, mansap kaya dolgu şekilde inşa edilen barajda, gövde perde ve kapak enjeksiyonu yapımına başlanıldığı belirtildi.


Temelden yüksekliği 116 metre olan Çetintepe Barajı’nda önümüzdeki mayıs ayında gövde dolgusuna başlanacağı ve 2015 yılı içerisinde baraj ana ulaşım yolunun tamamlanarak, barajın gövde dolgusuna ve dolusavak beton imalatına başlanılmasının hedeflendiği ifade edildi.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eylül 2013’ te...