03 / 05 / 2024

Cevizli Tekel Fabrikası

Cevizli Tekel Fabrikası

İstanbul Kartal'daki Cevizli Tekel Fabrikası'nın bir özel üniversiteye bedelsiz olarak tahsisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kartal'daki Cevizli Tekel Fabrikası'ndan saray çıktı!

İstanbul Kartal'da, Cevizli Tekel Fabrikası'ndaki tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkartılıyor. Erken Bizans dönemine ait olan Brias Sarayı'nın kalıntılarının bulunduğu kazı alanı, Kartal Belediyesi'nce medyaya tanıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Tekel Fabrikası imar açıklaması! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilde bulunan Tekel Fabrikası'nın imar planına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

Cevizli Tekel Fabrikası'na ilişkin 2 soru meclis gündeminde!

İstanbul Kartal'daki Cevizli Tekel Fabrikası'nın bir özel üniversiteye bedelsiz olarak tahsisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Cevizli Yücel Sitesi iletişim!

Cevizli Yücel Sitesi iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Yücel Sitesi Kartal Cevizli bölgesinde, eski Tekel Fabrikası’nın yanı başında inşa ediliyor. 

Teknik Yapı Kartal Yücel Sitesi satış ofisi!

Teknik Yapı'nın yeni projesi olan Kartal Yücel Sitesi projesi Kartal Cevizli bölgesinde, eski Tekel Fabrikası’nın yanında inşa edilecek. Teknik Yapı Kartal Yücel Sitesi satış ofisi bilgileri haberimizin içinde yer alıyor.

Teknik Yapı Kartal Yücel Sitesi bu ay satışa çıkacak!

Teknik Yapı'nın Kartal Yücel Sitesi projesi bu ay satışa çıkacak. Proje kentsel dönüşüm kapsamında Kartal Cevizli bölgesinde, eski Tekel Fabrikası’nın yanı başında inşa edilecek.

Adana Kiza'da ilk teslimler Nisan'da yapılacak!

Adana Kiza ofislerinde ilk teslimler Nisan ayında gerçekleştirilecek. Proje Kiza A.Ş. tarafından Adana-Mersin D-400 Karayolu üzerindeki eski Tekel fabrikası arazisinde inşa ediliyor.

Torunlar, Paşabahçe'de otel yapacak!

Üsküdar sahilinde İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından alınan “dolgu” kararının ardından bir “dolgu” projesi de Beykoz’da ortaya çıktı. Torunlar Gayrimenkul’ün 49 yıllığına kullanım izni aldığı Beykoz Paşabahçe’deki Tekel Fabrikası’nın arazisine kazı, dolgu düzenlemesi yapılacak.

Kartal Cevizli Tekel Fabrikası üniversite mi oluyor?

İstanbul Kartal'da bulunan eski Cevizli Tekel Fabrikası'nın arazisi CHP'li belediyenin ve halkın park olsun talebine rağmen, eski AKP'li bakanın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu için vakıf üniversite alanına dönüştürüldü.

Şehir Üniversitesi Kartal arazisi imar planı askıda!

Şehir Üniversitesi'nin Kartal Cevizli Tekel Fabrikası arazisine ait uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Seyhan'da tekel arazine AVM kararı iptal edildi!

Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahalle si'nde bulunan Tekel fabrikasının olduğu alana AVM yapılmasıyla ilgili karara gelen itirazlar üzerine Seyhan Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Tekel arazisine yapılması planlanan AVM kararını oy birliğiyle iptal et

Seyhan'da AVM imar planı iptal edildi!

Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi'nde bulunan Tekel fabrikasının olduğu alana AVM yapılmasıyla ilgili karara gelen itirazlar üzerine Seyhan Belediye Meclisi, toplanarak AVM kararını oy birliğiyle iptal etti.

Sabancı Holding Adana'daki fabrikayı AVM yapacak!

Adana'daki eski Tekel Fabrikasını AVM yapmak için girişimlerde bulunan, CarrefourSA'daki imar değişikliğini Büyükşehir Belediye Meclisinden geçirmeyi başaran Sabancı Holding, tekstil krizinden sonra kapanan fabrikaları AVM yapmaya hazırlanıyor.

2004 yılında Likör Fabrikası, halktan teklif alma yöntemiyle satılacakmış!

2004 yılında Tekel'in ülke genelindeki 500 gayrimenkulü Eskidji Müzayede Evi tarafından 'halktan teklif alma' yöntemiyle satılacakmış. Bu gayrimenkullerin arasında 29 bin 750 metrekarelik Mecidiyeköy Likör Fabrikası da bulunuyormuş.

Cevizli Tekel Fabrikası Haberi

Cevizli Tekel Fabrikası

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İstanbul Kartal'da bulunan Cevizli Tekel Fabrikası'nın bir özel üniversiteye bedelsiz olarak tahsisine ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Bakan sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bakan önergesinde "Geçen yıl, deniz kenarında TEKEL’e ait, metrekaresi 120 bin lirayı aşan 392 bin 588 metrekare arazinin içindeki 4 bin 100 nitelikli ve korunması gereken ağaçla birlikte, vakıf olan Şehir Üniversitesine bedelsiz verildiği ortaya çıkmış ve bu tahsis kamuoyunda büyük tepki çekmiş, Meclis gündemine taşınmıştı." dedi.

Şimdi ise Şehir Üniversitesine ‘bedelsiz’ bir şekilde tahsis edilen Kartal Cevizlideki TEKEL arazisine “yurt projesi” yapıldığını ifade eden Bakan, "Söz konusu proje, Kültür Tabiat Varlıkları Kurulu’na sunulmuştur. Yoğun yapılaşmanın olduğu İstanbul’da olası Marmara depreminde toplanma alanı, acil müdahale...