05 / 05 / 2024

çevre bakanlığı kamu binaları projeleri

çevre bakanlığı kamu binaları projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Federal Almanya Cumhuriyeti Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Federal Bakanlığı arasında “Kamu Binalarında Enerji Verimliliği” Teknik Destek projesinin uygulanmasına karar verildi.

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Ulaştırma Bakanlığı kamu işçisi alımı yapacak! Başvuru için son 3 gün!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 11 sürekli kamu işçi alımı ilanı yayımlandı. Farklı alanlarda 11 sürekli işçi alımı yapılacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu arazilerinde yer alan turizm tesislerinin borçları için erteleme kararı aldı. 

İzmit Cedit Mahallesi'ni bakanlık dönüştürecek!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dönüşüm projesinin yapımı için Çevre Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardı.

İş Bankası Grubu'ndan kamu hastanelerine 10 milyon lira kaynak!

Türkiye İş Bankası Grubu, koronavirüs salgını ile mücadeleye destek vermek amacıyla Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere 10 milyon liralık kaynak ayıracak.

Devlet lojman satışlarından 1.2 milyar lira gelir hedefliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu kuruluşlarına ait lojmanların 5 binini satarak 1.2 milyar TL gelir sağlamayı hedefliyor.

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

Çevre Bakanlığı, Salda Gölü için 15 gün ek süre istedi!

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ihale ve proje hakkındaki belgelerin 15 gün içerisinde gönderilmesi istenmişti ve süre dolmadan Bakanlık 15 gün ek süre istedi...

Bakanlıktan kamu taşınmazlarının tahsisine ilişkin açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi ile ilgili açıklama yaptı.

Kamu arazileri ihalesiz tahsis edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Buna göre, ‘turizm tesisi hizmet alanı’ olarak görülen yerler, ihalesiz turizmcilere tahsis edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kamu Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu yapılarına ilişkin her türlü yapım işlerine ait denetim hizmetlerinin yürütülmesinde uygulanacak usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Bakanlık'tan Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması!

Çevre Bakanlığı, Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması başlatacak. SÇD çalışmasıyla enerjiden tarıma, ormancılıktan turizm ve ulaştırmaya kadar birçok alanda yürütülecek projeler, ilk aşamadan itibaren "çevreye duyarlı" bir şekilde hayata geçirilecek.

çevre bakanlığı kamu binaları projeleri Haberi

çevre bakanlığı kamu binaları projeleri

Toplam maliyeti 6,5 milyon avro olan proje Almanya Federal Cumhuriyeti hükümeti tarafından karşılanacak. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu – GIZ – işbirliği ile yürütülecek.


Proje Genel hedefi; enerji tasarrufu ve emisyon azaltımı ile çevre üzerine olumlu etkiler sağlanması, küresel iklimin korunması ve Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunulması olarak açıklandı.


Proje ile Türkiye’deki kamu binaları önde olmak üzere binalarda enerji yoğunluğunun azaltılmasına ve dolayısıyla sera gazlarının azaltılmasına katkıda bulunulacak. Proje, GIZ tarafından yürütülecek olan danışmanlık tedbirleri sayesinde teknik olarak birlikte çalışma olanakları da içerecek.


Proje aktiviteleri ile ön hazırlık çalışmaları Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ve GIZ uzmanları arasında devam ediyor. Proje başlangıç ve tanıtım toplantısında Eylül ayı sonunda yapılması...