22 / 07 / 2024

çevre çiçekleri hareketi

çevre çiçekleri hareketi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Keçiören Belediyesinin çocuklara çevre duyarlılığı kazandırmayı amaçlayan projesi kapsamındasahnelenen "Ben Temiz" oyununu, öğrencilerle izledi

Son yağışlar ayçiçek gelişimini destekledi! Çiftçiler dikkat! Borsalarda ayçiçek fiyatları ne kadar? 

Tohum ekim dönemi ve sonrasındaki yağışlarla gelişen ayçiçekleri üreticilerin yüzlerini güldürdü. Peki borsalarda ayçiçek fiyatları ne kadar? İşte 10 Haziran 2023 fiyat listesi...

278 millet bahçesinin yatırım değeri 16 milyar TL!

Çevre Bakanı Kurum, 278 millet bahçesinin yatırım değerinin 16 milyar TL olduğunu açıkladı. Bu tutar, aralarında Çevre, İçişleri, Enerji dahil olmak üzere 7 bakanlığın 2021 yılı bütçesinden fazla. 

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

Kartal'da madde bağımlılarına mesken olan metruk bina yıkıldı!

Kartal Belediyesi; ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlikeli olan metruk binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, örnek bir çaba göstererek Yukarı Mahalle Ekim Sokak’ta yer alan metruk bir binayı yıktı. 

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

Kartal'da boşaltılan 40 metruk bina yıkılıyor!

Kartal Belediyesi’nin; ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlike yaratan metruk binalarla ilgili yaptığı tespit çalışmaları kapsamında 40 bina daha yıkılıyor...

Kaş imar planı için yeni bir dava daha!

Kaş imar planı için 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, Çukurbağ Yarımadası’nın imara açılmasına karşı da dava açacaklarını söyledi.

Kocaeli Körfez'de 150 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, metruk halde terk edilen ve çevre için tehlike oluşturan 150 bina 2018 yılında yıkıldı.

Bursa'da öncelikli sorun ulaşım ve kentsel dönüşüm!

Bursa'nın birinci sorununun trafik olduğunu söyleyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Ardından kentsel dönüşüm, çevre, işsizlik, turizm ve birlikte yönetim geliyor'' dedi.

Gayrimenkulde TL'ye geçiş milli hareketi güçlendirecek!

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan", Hem gayrimenkullerin kiralanması işlemlerinde hem de borçlanmalarda, kısacası tüm yurt içi işlemlerin Türk Lirası üzerinden yapılması milli hareketimizi güçlendirecektir." dedi...

Geleceği kurtaracak mimari çözümler!

Sağlıklı bir çevre için yapılan girişimler geleceği kurtacak çözümler sunuyor. Hayata geçirilecek mimari projeler pek çok sorunu çözümleyecek.

İzmir Büyükşehir'in 2017 yol haritası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2017 bütçesini geçen yıla göre yüzde 10.4 artırdı. 4 milyar 950 milyon TL’lik bütçe içinde ulaşıma 725 milyon lira, çevre için de 402 milyon liralık pay ayrıldı.

Ordu'daki Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için Gülyalı ilçe merkezinde başlatmış olduğu Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’ni bitirerek hizmete açtı.

çevre çiçekleri hareketi Haberi

çevre çiçekleri hareketi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çocuklara çevre duyarlılığı kazandırmak amacıyla sahnelenen oyun öncesinde çocuklara seslenerek, "El birliğiyle çalışmamız lazım, biz bakanlık olarak sizlerle beraberiz, daha duyarlı olacağız" dedi.

Keçiören Belediyesinin ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik 2009 yılında başlattığı "Çevre Çiçekleri Hareketi" projesi kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek Sahnesinde "Ben Temiz" oyunu sahnelendi.

Gösterime katılan Bakan Bayraktar, çocuklardan doğayı korumalarını ve bu bilinci, ailelerine, çevrelerine aşılamalarını istedi. Bayraktar, şehir nüfusunun tüm dünyada arttığını, Türkiye nüfusunun da yüzde 75inin şehirlerde yaşadığını ifade ederek, bunun doğada yarattığı tahribata, kirlenmeye dikkati çekti.

Bütün ülkelerin, BMnin küresel ısınma başta olmak üzere çevreyle ilgili konulara ağırlık verdiğini dile getiren Bayraktar, "Artık dünya, kolları sıvamış vaziyette, biz de Türkiye olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, bu işe çok daha ehemmiyet vereceğiz. Çünkü esas itibarıyla çevre, gelecek nesillere...