17 / 05 / 2024

Çevre danışmanlık yeterlik belgesi almak

Çevre danışmanlık yeterlik belgesi almak

Çevre danışmanlık yeterlik belgesi, Çevre danışmanlık firmasına Bakanlık tarafından veriliyor. Şahıs şirketlerine Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi verilmiyor. Peki, Bakanlıktan çevre danışmanlık yeterlik belgesi nasıl alınır?

Turkish Spill Response Çevre Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Turkish Spill Response Çevre Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Kerem Kemerli ve Erol Mordonlu ortaklığında kuruldu.

2ms Çevre Grup Mühendislik Yer Bilimleri İnşaat Danışmanlık Hizmetleri San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

2ms Çevre Grup Mühendislik Yer Bilimleri İnşaat Danışmanlık Hizmetleri San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Kartal'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Tosun ve Semih Simek ortaklığında kuruldu.

Mentor Çevre Danışmanlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mentor Çevre Danışmanlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ozan Dinçer tarafından kuruldu.

TOKİ 37. paket danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Bakanlığı 37. paket danışmanlık hizmet alımı işi ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ 38. paket danışmanlık işi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 38. paket danışmanlık işi ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ 30. paket danışmanlık işi ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 30. paket danışmanlık işi ihalesini bugün saat 11:00'de gerçekleştirecek.

TOKİ 28. Paket Danışmanlık işi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları, Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 28. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi (ön yeterlik) ihalesi yarın saat 10:30'da yapılacak.

TOKİ 28. Paket Danışmanlık işi ihalesi 27 Ekim'de!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları, Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 28. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi (ön yeterlik) ihalesi 27 Ekim'de yapılacak.

Moss Çevre Teknolojileri Danışmanlık Ve Servis Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Moss Çevre Teknolojileri Danışmanlık Ve Servis Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Musa Arasan tarafından kuruldu.

TOKİ 25. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi yarın!

Türkiye GenelindeTOKİ Tarafından Yapılacak Olan Kamusal Büyük Park Alanları İle İlgili Mühendislik, Peyzaj Mimarlığı Ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 25. Paket Danışmanlık Hizmet Alım İşi (Ön yeterlik) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uygulamaları Kapsamında Yapım İşlerinin İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası 22. Paket Danışmanlık (Yapım işi kontrollüğü ve yapı denetimi) Hizmet Alımı İşi (Ön Yeterlik) ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ Danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Halkla İlişkiler ve Danışmanlık Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

MSB Arge Çevre ve Enerji Teknolojileri Mühendislik Eğitim ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

MSB Arge Çevre ve Enerji Teknolojileri Mühendislik Eğitim ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Sinan Bilgili tarafından kuruldu.

Çevre danışmanlık yeterlik belgesi almak Haberi

Çevre danışmanlık yeterlik belgesi almak

Çevre danışmanlık yeterlik belgesi nasıl alınır?

Çevre danışmanlık yeterlik belgesi, Çevre danışmanlık firmasına Bakanlık tarafından veriliyor. Şahıs şirketlerine Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesi verilmiyor.


Çevre danışmanlık yeterlik belgesi almak için Bakanlık tarafından aranan koşullara sahip olunması gerekiyor. Söz konusu koşullar, 21 Kasım 2013 tarihinde 28828 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre görevlisi, çevre yönetim birimi ve çevre danışmanlık firmaları hakkında yönetmelik kapsamında açıklanıyor:


Çevre danışmanlık firmasının nitelikleri

MADDE 9 – (1) Çevre danışmanlık firmasında en az 5 (beş) çevre görevlisinin sürekli istihdam edilmesi ve bunlardan;


a) Birinin, kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili olarak en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip veya 7 nci maddenin ikinci fıkrası kapsamında belge almış koordinatör çevre görevlisi olması,


b) En az birinin kamu veya özel sektörde çevre ile ilgili...