07 / 07 / 2024

Çevre denetimine tabi faaliyetleri

Çevre denetimine tabi faaliyetleri

Tesis veya faaliyetlerin çalışmasının Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etmek için görevlilerce denetim yapılıyor. İşte çevre denetimine tabi tesis ve faaliyetler...

Kripto para borsaları bağımsız denetime tabi tutulmalı!

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kripto para borsalarının bağımsız denetim süreçlerine tabi tutulması gerektiğini dile getirdi. Kartaloğlu, kripto paraların denetimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Dolandırıcılık mağduru Eski Çevre Bakanı Aytekin'den vatandaşlara uyarı!

Eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, "Vatandaşların çok uyanık ve dikkatli olmalarını istirham ediyorum. Bana önce şehitlerden bahsettiler. Tabi FETÖ'den de bahsettiler. Yani 'onlar bu memleketi soyuyor' dediler" diye konuştu...

Çevre mühendislerinin eğitim sorunu meclis gündemine taşındı!

Çevre mühendislerinin çevre görevlisi eğitimine tabi tutulma gerekçeleri için CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yazılı soru önergesi hazırladı..

Çevre temizlik vergisi sorumlusu kimdir?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisi sorumlusu kimdir? İşte yanıtı..

Çevre vergisi bildirimi hangi durumlarda verilir?

Belediye sınırlarında olup belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nedir? Çevre vergisi bildirimi hangi durumlarda verilir?

Çevre temizlik vergisi kimlerden alınır?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi bulunmaktadır. Peki, çevre temizlik vergisi kimlerden alınır?

Çevre temizlik vergisinden muaf olan kurumlar!

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Ancak bazı kurumlar muaf tutuluyor. İşte evre temizlik vergisinden muaf olan kurumlar...

Boş binalarda çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, boş binalarda çevre temizlik vergisi ödenir mi? İşte yanıtı..

Çevre temizlik vergisinde KDV var mı?

Belediye sınırlarında bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisinde KDV var mı?

Yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterler hakkında tebliğte değişiklik!

Yapı malzemelerinin tabi olacağı kriterler hakkında yönetmelik kapsamında Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği-Kalite Çevre Kurulu İktisadi işletmesinin uygunluk değerlendirme kuruluşu olarak görevlendirilmesi tebliğinde değişiklik tebliği 5 Mart'ta yayı

Kiracı çevre temizlik vergisi öder mi?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, kiracı çevre temizlik vergisi öder mi?

Çevre temizlik vergisi 1.taksit 2015!

Çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, çevre temizlik vergisi 1.taksit 2015 ödemesi ne zaman?

Mesken çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, mesken çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Çevre denetimine tabi faaliyetleri Haberi

Çevre denetimine tabi faaliyetleri

Çevre denetimine tabi tesis ve faaliyetler!

Tesis veya faaliyetlerin çalışmasının Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etmek için, bu mevzuatın yetkili kıldığı kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon sağlanarak, faaliyetlere ilişkin bilgilerin tarafsız bir şekilde toplanmasını, değerlendirilmesini, rapor haline getirilmesini ve idari yaptırım kararı ile yetkilendirilmiş makama bildirilmesi "çevre denetimi" faaliyetleri kapsamına giriyor. 


Çevre denetimine tabi tesis ve faaliyetler Çevre denetimi yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


Denetime tabi tesisler veya faaliyetler

(1) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kalan serbest ve münhasır ekonomik bölgeler dâhil egemenlik ve yargılama sahaları içerisindeki tüm kara ve deniz alanlarında 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamındaki her türlü kirlilik kaynağı ve ihlaller denetime tabidir.


Denetime tabi tesislerin veya faaliyetlerin yükümlülükleri

(1) Denetime tabi tesis...