05 / 05 / 2024

çevre düzenleme işlemleri

çevre düzenleme işlemleri

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemleri, 18. madde uygulama yönetmeliği kapsamında Dördüncü Bölüm'de açıklanıyor. Peki imar planı uygulamalarında düzenleme işlemleri kapsamında tapu kayıtlarına belirtme nasıl yapılır?

Konut sitesi aidatlarına yasal düzenleme kapıda: Fahiş aidata ceza geliyor! 

Konut sitesi aidatlarındaki fahiş artışlar son günlerde sık sık gündem oluyor. Aidatlara yasal düzenleme için düğmeye basıldı. İşte ayrıntılar...

İşsizlik maaşına erişim kolaylaşıyor! İşte yeni düzenleme! Mutlaka bakın

İşsizlik maaşına yönelik yeni düzenleme için hazırlıklar başladı. İşsizlik maaşı almanın şartları genişletilerek daha fazla vatandaşın yararlanması sağlanacak? Peki kimler işsizlik maaşı alabilecek?

Karadağ Peyzaj Fidancılık Çevre Düzenleme İnşaat Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadağ Peyzaj Fidancılık Çevre Düzenleme İnşaat Ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdulselam Karadağ tarafından kuruldu.

Yüzde 300 artış sonrası flaş hamle! Düzenleme için harekete geçildi

Kasko fiyatlarındaki artış araba sahiplerini zorluyor. Fiyatlar 150 bin liranın üzerine kadar çıktı, yüzde 300’e kadar yükseldi. Kasko poliçeleri için yeni yılda en az yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam beklentisi oluştu. Fahiş fiyatlara karşı ise yeni bir düzenleme çalışması yapılıyor. İşte ayrınt

Kaytaz Peyzaj Çevre Düzenleme İnşaat Palet Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaytaz Peyzaj Çevre Düzenleme İnşaat Palet Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Ergün Çimen tarafından kuruldu.

Emlak Konut GYO Balıkesir projesi için 825 milyon TL'lik sözleşme!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından ihale edilen Balıkesir Altıeylül Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesi imzalandı. İşte ayrıntılar...

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme! Tüm gözler yarına çevrildi

KYK borcu olanlar için yeni düzenleme için adım atılmıştı. Öğrenim kredi borçlusu gençlerin gözü pazartesi günü kabine toplantısına çevrilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Başakşehir'de 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatı aldı!

Emlak Konut GYO projelerinden "İstanbul Başakşehir Kayabaşı Rekreasyon Alanı Ticaret ve Bölge Parkı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" kapsamında,  toplam 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatları alındı.

TOKİ Rize 207 dükkan işi ihalesi bugün!

Rize İli, Merkez İlçesi, Çiftekavak Mahallesi Sanayi Alanı Projesi 207 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

Zeynep Tandoğan: Taşınmaz ticaretindeki yeni düzenleme için hazırız!

Hürriyet Emlak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ticari işlerden Sorumlu Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, emlak alanında uzmanlaşmış en büyük internet sitesi olarak yeni düzenleme için hazır olduklarını belirtti.

TOKİ, Ankara Sincan Saraycık projesi için düğmeye bastı!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi 4. Bölge 2. Etap 668 Adet Konut , 6 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi (E- İhale) ihalesi 27 Ekim 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ'den Şehitkamil Kuzeyşehir'de altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi!

Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi Kuzeyşehir Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Eylül tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Erzurum Şehir Hastanesi'nin alt yapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor!

Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Erzurum Şehir Hastanesi etrafında alt ve üst yapı ile çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hastaneyle ilgili açıklamalarda bulundu...

çevre düzenleme işlemleri Haberi

çevre düzenleme işlemleri

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemi!

İmar planı uygulamalarında düzenleme işlemleri, 18. madde uygulama yönetmeliği kapsamında Dördüncü Bölüm'de açıklanıyor.


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

İmar düzenleme İşleri

Kadastro Ayırma Çapı

 Madde 28 - Bir kısmı düzenleme sahasında kalan parseller için "Kadastro Ayırma Çapı" düzenlenir.

 Çap üzerinde, parselin tapu senet yüzölçümü ile düzenleme sahasına giren ve girmeyen kısımlarının yüzölçümü gösterilir.


 Düzenleme sınırı içinde kalan kısım için parsel numarası verilmeyip, imar plânı numarası belirtilmekle yetinilir. Düzenleme sınırı dışında kalan kısım veya kısımlara, o kadastro adasının son parsel numarasını izleyen numaralar verilir.


 Parselin sınır dışında kalan parçaları birden fazla ise, her bir parça için ayrı bir ayırma çapına gerek olmayıp, bütün parçalar aynı ayırma çapında gösterilir.

 Düzenleme kadastro ayırma çapları, parselasyon plânıyla beraber belediye encümenince onaylanır.


 Tapu Kayıtlarına Belirtme Yapılması

 Madde 29 - Düzenlemeye alınan taşınmaz malların...