02 / 05 / 2024

Çevre İçin Plastikte İnovasyon

Çevre İçin Plastikte İnovasyon

Dünya plastik sektörüne yön veren uluslararası şirketlerin temsilcileri, bu kez Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) öncülüğünde İstanbul’da düzenlenen Plastik Endüstri Kongresi'nde bir araya geldi...

Kurt Çevre İnşaat Turizm Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurt Çevre İnşaat Turizm Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 450 bin TL sermaye bedeli ile Hamit Kurt ve İbrahim Kurt ortaklığında kuruldu. 

Bakanlık bünyesine inşaat işçisi alımlarının yapılması istemi mecliste!

Bakanlık bünyesine çevre, inşaat, jeoloji, harita, makine, maden ve endüstri mühendisi ile şehir plancısı alımlarının yapılması istemi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İntegral Çevre İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İntegral Çevre İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Raif Öztürk, Sare Öztürk ve Davut Öztürk ortaklığında kuruldu. 

Ess Çevre İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ess Çevre İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Oğuz Kaan Yıldırım tarafından kuruldu.

Batman Güney Çevre Yolu Projesi için anlaşıldı!

Batman Güney Çevre Yolu'nun yapımı için anlaşma sağlandı. Trafiği büyük ölçüde rahatlatacak projenin Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor.

Malatya Entegre Çevre Tesisi inşaatı sürüyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Malatya Entegre Çevre Tesisi inşaatı büyük bir hızla devam ediyor.

Adıyaman Çevre ve Şehircilik binası için inşaat başladı!

Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Binasının yıkılarak yerine yenisinin yapılması için hazırlanan proje tamamlandı.

Dünyanın en yüksek çevre yolu Çin'de yapıldı!

Çin, dünyanın en yüksek rakımlı çevre yolunun yapımını tamamladı. Deniz seviyesinden 3 bin 600 metre yükseklikte yapılan çevre yolu, haziranda açılacak.

Düzce Çevre Yolu için kamulaştırmalar tamamlandı!

Düzce Belediye tarafından çevre yolu bağlantıları için başlattığı kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Rıhtım caddesinden Haydar Göreli caddesine uzanan bölgedeki 33 hak sahibi ile yapılan kamulaştırma görüşmelerinden olumlu sonuç çıktı.

TOKİ Ataşehir çevre düzenleme inşaat ihalesi 11 Ocak'ta!

TOKİ'nin İstanbul Ataşehir'de Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Hizmet Binası ve çevre düzenleme inşaat ihalesi 11 Ocak'ta yapılacak.

2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 1 hafta!

Emlak ve çevre temizlik vergisi mükelleflerinden henüz ödeme yapmamış olanların vergi borcunu 30 Kasım'a kadar ödemeleri gerekiyor. Buna göre vergi ödemeleri için son 1 hafta kaldı..

2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 15 gün!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak ve çevre temizlik vergisinin bu yılki ikinci taksit ödemelerine 1 Kasım'da başlandı. 2016 emlak ve çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı..

Kadıköy'deki inşaatlara çevre denetimi!

Kadıköy Belediyesi inşaatların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü de denetimlere dahil etti.

Çevre İçin Plastikte İnovasyon Haberi

Çevre İçin Plastikte İnovasyon

Dünya nüfusu 7 milyarı çoktan aştı… Bir yanda nüfus artışı ve hızla tükenen doğal kaynaklar, diğer yanda çevresel sorunlar ve en başında da atık sorunu. Örneğin bugün bir Avrupa vatandaşı yılda 16 ton materyal kullanıyor ve bunların 6 tonu atık, 6 ton atığın da yarısı çöpe gidiyor. Avrupa’nın başı çektiği gelişmiş ülkeler, atık sorunu ile baş ederken, çözüm için “kullanımı azalt, tekrar kullan, geri dönüştür ve geri kazan” prensiplerini tartışıyor. Biyobozunur plastikler ve geri dönüşüm teknolojileri en çok konuşulan konular arasında. Dünya plastik sektörüne yön veren uluslararası şirketlerin temsilcileri, bu kez PAGEV öncülüğünde İstanbul’da düzenlenen kongrede bir araya geldi ve tüm bu konuları masaya yatırdı.  

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), bu yılki Plastik Endüstri Kongresi’nin...