15 / 05 / 2024

Çevre İzin Lisans Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik yürürlüğe giriyor

Çevre İzin Lisans Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik yürürlüğe giriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile çevre izin ve lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklik yürürlüğe giriyor.Yönetmelik sürdürülebilir kalkınma ilkesi ve koruyarak kullanma prensibi doğrultusunda hazırlandı.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Değişiklik bugünkü 31630 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre izin ve lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 21 Eylül 2016 tarihinde 29834 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan düzenlemeler..

Tapu aracılık lisansıyla gerçek değerler ortaya çıkar!

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün, taşınmaza yönelik aracılık faaliyetleri kapsamında, lisanslı uzman kişilerin belirlenerek, bu kişilerin vatandaşa rehberlik hizmeti sunmasına ilişkin ‘Tapu Aracılık Lisansı’ askıda kaldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 2 yapı denetim şirketi hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, ticaret sicil kaydı silinmiş olan veya şirket unvan ve amaç maddesini değiştirmesi nedeniyle tasfiyesine karar verilen 2 kuruluşun Yapı Denetim İzin Belgeleri iptal etmiştir.

Çevre ve Şehircilik'ten 2 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, ticaret sicil kaydı silinmiş olan veya şirket unvan ve amaç maddesini değiştirmesi nedeniyle tasfiyesine karar verilen 2 kuruluşun Yapı Denetim İzin Belgeleri iptal etmiştir.

Çevre ve Şehircilik'ten 9 yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, ticaret sicil kaydı silinmiş olan veya şirket unvan ve amaç maddesini değiştirmesi nedeniyle tasfiyesine karar verilen 9 kuruluşun Yapı Denetim İzin Belgeleri iptal etmiştir.

Çed raporunda olması gerekenler!

Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu çevre İzin işlemlerine başlamak için ilk adım kabul ediliyor. Peki, çed raporu nasıl hazırlanır? Raporda neler olması gerekenler neler? İşte, Çed raporunda olması gerekenler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üniversitelilere burs verecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verecek. Bakan İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda harekete geçen bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı yeni yılda üniversite öğrencilerine burs verecek.

Çevre ve kentsel dönüşüm tezi hazırlayan öğrencilere burs!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda yüksek lisans öğrencilerine yönelik başlatılan burs projesi sona erdi. Bakanlık ‘çevre ve kentsel dönüşüm’ tezi hazırlayan öğrencilere toplam 507 bin TL burs verdi.

Çevre ve kentsel dönüşüm için 65 tez hazırlandı!

Bakan Güllüce'nin talimatı doğrultusunda yüksek lisans öğrencilerine yönelik başlatılan burs projesi sona erdi. Bakanlığın 507 Bin TL kaynak ayırdığı yüksek lisans tezleri Türkiye Çevre Koruma Vakfına gelmeye başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın burs projesi sona erdi!

500 üniversiteliye 600 bin TL değerinde burs desteği Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda bitirme tezi hazırlayan lisans öğrencilerine yönelik uygulanan burs projesi sona erdi.

Üniversiteler çevre ve şehircilikle ilgili 500 bitirme tezi hazırladı!

Bakan Güllüce'nin talimatı doğrultusunda lisans öğrencilerine yönelik bitirme tezi hazırlayanlara başlatılan burs projesi sona erdi. Bitirme tezi projeleri TUÇEV 'in kurmuş olduğu Çevre Şehir Kütüphanesi raflarında yerini aldı.

Çevre İzin Lisans Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik yürürlüğe giriyor Haberi

Çevre İzin Lisans Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik yürürlüğe giriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile çevre izin ve lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklik yürürlüğe giriyor.


Yönetmelik sürdürülebilir kalkınma ilkesi ve koruyarak kullanma prensibi doğrultusunda hazırlandı.


Yeni mevzuat sanayiciye ciddi pratiklik getiriyor, zaman kaybını minimuma indiriyor. Yatırımcılar buna rağmen gerekli çevresel tedbirleri almaz ve tesislerinde gerekli düzenlemeleri yapmazsa mevzuat çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekli adımları atacak.


Konuyu değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce “Bakanlığımız hem çevrenin korunması hem de ülkemizin kalkınması konusunda üzerine düşeni yapıyor, yatırımcıların da gerekli adımları atmasını bekliyoruz” dedi.

Çevre İzin ve Lisans işlemleri 2010 yılından itibaren bütüncül yaklaşım stratejisi çerçevesinde tek bir çevre izni uygulaması olarak hayata geçirilmiş ve bu kapsamda 01.04.2010 tarihinde yürürlüğe giren Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik oluşturulmuştu.


Çevre ve...