29 / 04 / 2024

Çevre Şehircilik Yönetim ve Denetim Şube Müdürlüğü

Çevre Şehircilik Yönetim ve Denetim Şube Müdürlüğü

Erzurum'da "temiz hava" için 24 saat denetim. Şube Müdür Vekili Alparslan: "Yapılan denetimlerde hava kirliğine neden olan konut ve iş yerlerine 575 ile 11 bin lira arasında cezai işlem uygulanıyor" dedi.

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yüksek maaşla personel alacak!  Elinizi çabuk tutun...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı yapacağını açıkladı. Peki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, nereden, nasıl yapılacak? İşte ayrıntılı bilgiler...

Çevre cezaları yüzde 36,20 artırıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 2022 yılında çevreyi kirletenlere uygulanacak idari para cezaları yüzde 36,20 artırıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği bugünkü 31693 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 31 ilde 385 araziyi satışa sunuyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 14 ve 22-23 Aralık tarihlerinde ülke genelinde yapılacak 31 ilde 385 arazi peşin ya da yüzde 25 peşin 24 ay vade imkanıyla satışa çıkarılacağı duyuruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2022 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın askeri arazisi Emlak Konut GYO'ya satıldı!

Türkiye'nin en büyük proje geliştiricisi GYO'larından Emlak Konut GYO, geliştirdiği projelerinden dev bir satış protokolü imzaladığını açıkladı. Şirket, Çekmeköy'de Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı 937 milyon 289 bin TL'ye satın aldı.

Knauf çevre yönetim sistemini inşaat sektörüyle buluşturuyor!

Knauf; doğal kaynak kullanımını düşürmek, toprağa, suya, havaya verilen zararın minimum seviyey indirilmesini planlayan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeli çalışmaları, LEED V4 esasları ve eko-inovasyon faaliyetlerini inşaat sektörüyle buluşturarak daha yeşil bir dünya yaratımına destek veriyor

Ytong Yönetim Merkezi, LEED GOLD Sertifikası aldı!

Çevre dostu ürünleri ve sürdürülebilir yapılaşma konusunda yaptığı öncü çalışmalarla tanınan Türk Ytong’un Yönetim Merkezi Binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen “LEED Gold” sertifikasını aldı...

İBB’nin imar yönetim kadrosu değişti!

İBB yönetim kadrolarına yeni isimler ekledi. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na Gürkan Akgün, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne de Tülün İnal getirildi.

Süleyman Çetinsaya yeni yönetim sistemini değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yeni yönetim sistemi değerlendirdi. Çetinsaya, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u tebrik etti.

Çevre Şehircilik Yönetim ve Denetim Şube Müdürlüğü Haberi

Çevre Şehircilik Yönetim ve Denetim Şube Müdürlüğü

Erzurum'da hava kirliği önlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik, Halk Sağlığı müdürlükleri ve belediye personelinden oluşan ekiplerce, kentteki işyerleri ve konutların ısıtma sistemlerinin 7 gün 24 saat esasıyla denetlenerek, standartlara uymayanlara 575 ile 11 bin lira arasında ceza uygulandığı bildirildi. 


Kış mevsiminin gelmesiyle kenttin farklı bölgelerinde günün her saati hava kirliliğine yönelik çalışma yapan Çevre Şehircilik Yönetim ve Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, bacasından aşırı duman çıkaran binaları tespit ederek, gerekli incelemeleri yapmaya başladı. 


Çevre Şehircilik Yönetim ve Denetim Şube Müdür Vekili Hasan Alparslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il müdürlüğü olarak soğuk hava nedeniyle bina ve işyerlerindeki ısıtma sistemlerinden kaynaklı kirli havayla mücadelenin aralıksız devam edildiğini söyledi. 


Erzurum Büyükşehir, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye belediyeleri ile Halk Sağlığı Müdürlüğü personelinden oluşturulan ekipler ile hava kirliliğine...