09 / 05 / 2024

çevreci enerji teknolojileri

çevreci enerji teknolojileri

Vikinglerin ülkesi 35 yıl içinde her tür fosil yakıt kullanımına son verecek. Enerji ihtiyacını tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak olan Danimarka çevreci enerji teknolojileri alanında da dünya lideri...

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Tanrıdağ Enerji Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tanrıdağ Enerji Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 300 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Yazıcıoğlu tarafından kuruldu.

Dizel Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dizel Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Necdet Elmas tarafından kuruldu.

Ekobil Enerji Teknolojileri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ekobil Enerji Teknolojileri Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şemseddi Bilkay, Mehmet Tuğberk Balarası ve mehmet Nejat Balarısı ortaklığında kuruldu.

Letech Enerji Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Letech Enerji Teknolojileri Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Ercan tarafından kuruldu.

Tema İstanbul en çevreci ve enerji tasarruflu proje seçildi!

Tema İstanbul, projede sağladığı enerji tasarrufu ve düşük karbon salınımı ile TuREEFF tarafından ödüle layık görüldü...

Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Gebze'de kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nü ilk etapta, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü'nde yaklaşık 100 uzmanla Gebze’de kuruyoruz'' dedi.

MSB Arge Çevre ve Enerji Teknolojileri Mühendislik Eğitim ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

MSB Arge Çevre ve Enerji Teknolojileri Mühendislik Eğitim ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Esenler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Sinan Bilgili tarafından kuruldu.

Çimento sektörü 3.Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı'nda buluştu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3.Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı gerçekleştirildi. Fuarda çimento sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi.

Setaş Su Ve Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Setaş Su Ve Enerji Teknolojileri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ergül   Özdemir tarafından kuruldu. 

Bioen Enerji Ve Çevre Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bioen Enerji Ve Çevre Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Elif Gamze Ağırgöl tarafından kuruldu. 

Aljaber Enerji Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aljaber Enerji Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Awad Rasheed Suleıman Mansour ve Mohammed Sultan Jaber ortaklığında kuruldu. 

Eıcı Enerji Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Eıcı Enerji Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Tamara Rud ve Ruhan Konsol ortaklığında kuruldu. 

çevreci enerji teknolojileri Haberi

çevreci enerji teknolojileri

Vikinglerin ülkesi 35 yıl içinde her tür fosil yakıt kullanımına son verecek. Enerji ihtiyacını tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak olan Danimarka çevreci enerji teknolojileri alanında da dünya lideri.



KUZEY Avrupa'nın soğuk ülkelerinden Danimarka, 35 yıl içinde tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelecek. Ülke, 2020'de enerji ihtiyacının yüzde 70'ini, 2050'de de yüzde lOÖ'ünü yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak. Böylece hem daha fazla işgücü yaratacak, hem enerjide bağımsızlığını ilan edecek hem de teknolojisini ihraç edecek. 


"Bugün zaten yüzde 49 gibi bir orana sahibiz" diyen Danimarka Enerji Ajansı (Energistyrelsen) Direktör Yardımcısı Kristoffer Böttzauvv, ülkesinin yakın gelecekte petrol ürünleri, doğalgaz ve kömürü tamamen terk edeceğini belirtti. Böttzauw, bunun için 2050'yi gerçekçi bir yıl olarak seçtiklerini, sonuca daha kısa zamanda ulaşmalarının da sürpriz olmayacağını duyurdu. 


Danimarka'nın bu hedefi en çok, çevrecilik...