20 / 05 / 2024

Ceyhan enerji üssü oluyor

Ceyhan enerji üssü oluyor

Türkiye tarımının merkezlerinden Çukurova'da, uzun yıllar boyunca tarımsal faaliyetlerin yoğun yapıldığı, ekonomik ve sosyal yapının da bu yönde geliştiği Adana'nın Ceyhan ilçesi, artık petrol merkezi olarak anılıyor...

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

Rönesans Holding Ceyhan’da petrokimya tesisi kuracak!

Rönesans Holding, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ortaklığıyla Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde,  1,2 milyar dolar yatırımla polipropilen üretim tesisi kuruyor. 

Kozan Ceyhan'da acele kamulaştırma!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait ''154 kV Kozan-Ceyhan 2 Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi'' kapsamında ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlarda acele kamulaştırma kararı verildi.

Braas Çatı Sistemleri ile çatınızda elektrik üretimi!

Braas Çatı Sistemleri, kentsel dönüşüm sürecinde çatıları yapılarda bir enerji üssüne dönüştürmek amacı ile geniş solar ürün gamını tüketicilerine sunuyor.

Trend Power Commıssıonıng Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trend Power Commıssıonıng Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fatih Mehmet Er tarafından 20 bin TL sermaye ile 21 Aralık'ta Ataşehir, Örnek Mahallesi, Ercüment Batanay Sokak'ta kuruldu.

Adana 30 milyar dolarlık yatırımla enerji üssü olacak!

Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden Adana, başta tarım ve enerji olmak üzere farklı alanlarda da atağa kalktı. 2023 hedefleri kapsamında enerji ağırlıklı yapılacak 30 milyar dolarlık yatırımla, adeta 'enerji üssü' olmaya hazırlanıyor.

AB'den 3 dev projeye destek!

AB, Türkiye'yi Avrupa'nın enerji üssü yapacak 3 kritik projeye destek verdi. Bu destek, Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı için Brüksel'in tavrının yumuşadığı anlamına geliyor.

Ceyhan Saldanlı'dan Zonguldak'taki termik santrale ilişkin açıklama!

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki termik santrale ilişkin, "Burada ilave bir ünite yapmayı planladık. Bunu da halkımıza soracağız. Halk istiyorsa yapacağız, istemiyorsa yapmayacağız" dedi.

Adana'da Ceyhan İthal Kömür projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Çalışkan Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Ceyhan İthal Kömüre Dayalı Termik Santrali ve kül depolama alanı projesi için 8 Ocak 2015 günü 10:30'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Ceyhan’a biyokütle santrali kurulacak!

Ekton Enerji Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Adana'nın Ceyhan ilçesi Koruklu mevkiinde yaklaşık 95 milyon liralık yatırımla Ceyhan Biokütle Santrali kurmayı planlıyor...

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak!

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil, yenilenebilir enerjide biyokütle ile güneşe yoğunlaştıklarını ve bölgenin “enerji üssü” olarak anılacağını söyledi.

Taner Yıldız: Türkiye bir enerji üssü olabilir!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'nin fiyat politikalarının belirlendiği bir enerji üssü olmaması için hiçbir sebep yok. Türkiye istikrarlı siyaseti ile beraber bunları gerçekleştirebilecek düzeyde" dedi.

Ceyhan kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner yıldız,Milli Ankara'da kentsel dönüşüm Müdürü Vedat Gürgen eğitim bakanı Nabi Avcı ile Adana Milletvekillerimiz ile görüştü...

Ceyhan enerji üssü oluyor Haberi

Ceyhan enerji üssü oluyor

Irak ve Hazar petrollerinin buluşma noktası haline gelen ve geleceğin Rotterdam'ı olarak gösterilen Ceyhan, enerji üssü olma yolunda ilerliyor.


Türkiye tarımının merkezlerinden Çukurova'da, uzun yıllar boyunca tarımsal faaliyetlerin yoğun yapıldığı, ekonomik ve sosyal yapının da bu yönde geliştiği Adana'nın Ceyhan ilçesi, artık petrol merkezi olarak anılıyor. Türkiye'nin iki temel boru hattı Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ve Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hatlarının bulunduğu ilçe, enerji koridorunun önemli bir ayağını oluşturuyor. BTC'nin yıllık 50 milyon ton,  Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hattının ise 70 milyon ton da kapasitesi bulunuyor.


Türkiye'nin Rotterdam'ı olarak gösterilen Ceyhan, enerji üssü olma yolunda hızla ilerlerken, ilçede istihdamı daha da artıracak yatırımların hayali kuruluyor. Başta enerji olmak üzere büyük ölçekli yatırımları çekmesi hedeflenen Ceyhan'da, yatırımların ilerleyen yıllarda artması bekleniyor.


Ceyhan Ticaret Odası Başkanı...