05 / 05 / 2024

Ceza davaları nelerdir

Ceza davaları nelerdir

Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesi olarak kabul ediliyor. Peki, zeza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Gürültü yapan komşunuza bin 450 lira ceza kesilebilir!

Samsun'da vatandaşlara, "Şikayetiniz üzerine, gürültü yapan komşunuza bin 450 lira ceza kesilebilir. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?" diye soruldu. Vatandaşların büyük bölümü 'Gürültücü Komşu'ya cezayı destekledi..

Ceza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesi olarak kabul ediliyor. Peki, zeza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Ceza davalarında avukatlık ücreti 2016!

Kamu davasına katılma üzerine, mahkumiyete ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş ise vekili bulunan katılan lehine sanığa yükletilen avukatlık ücreti ne kadar? İşte ceza davalarında avukatlık ücreti 2016..

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

AVM yasası ceza hükümleri!

6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun olan AVM yasası, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, AVM yasası ceza hükümleri nelerdir?

Asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Mal varlığına ilişkin davalar, değeri ne kadar olursa olsun, asliye hukuk mahkemelerinde açılıyor. Peki mahkemenin görevli olduğu diğer davalar nelerdir? Asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Malvarlığına karşı suçlar nelerdir?

Malvarlığına karşı suçlar ve bu suçları işleyen kimselere verilecek cezalar Türk Ceza Kanunu kapsamında yer alıyor. Peki malvarlığına karşı suçlar nelerdir? Bu suçları işleyenlere hangi cezalar verilir?

Sığınak ceza hükümleri!

Sığınak yeri ayrılması zorunlu bulunan bina ve tesislere, ruhsat eki mimari projesinde gerekli sığınak yeri ayrılmadıkça yapı ruhsatı düzenlenemiyor. Peki yönetmelikte yer alan sığınak ceza hükümleri nelerdir?

Vergi uzlaşması şartları nelerdir?

Vergi uzlaşması, mükelleflerin adlarına yapılan tarhiyatı yargıya intikal ettirmeden önce, vergi ve ceza hususunda anlaşmak için başvurabilecekleri idari bir çözüm yolu oluyor. Peki vergi uzlaşması şartları nelerdir?

Çevre görevlisi ceza puanları!

Çevre görevlisi belgesine sahip kişiler tarafından yerine getirilmeyen yükümlülükler ve bu yükümlülüklerin karşılığı olan ceza puanları nelerdir? İşte yerine getirilmeyen yükümlülükler ve çevre görevlisi ceza puanları...

Eklenti alanları nelerdir?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre hangi alanlar eklenti alanları kapsamına giriyor? Eklenti alanları nelerdir? İşte eklenti kapsamına giren bölümler ve bu bölümler ile ilgili tasarruf işlemleri...

Apartmanda uyulması gereken kurallar nelerdir?

Apartman sakinlerinin huzurlu ve refah bir apartman yaşantısı sürdürebilmeleri için bazı kurallara uymaları gerekiyor. Peki huzurlu bir apartman yaşamı için apartmanda uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte yanıtı...

Kıyıda yapılacak yapılar nelerdir?

3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kıyıda yapılacak yapılar nelerdir? İşte kıyıda uygulama imar planı kararı ile yapılabilecek yapılar ile sahil şeridinde yapılabilecek yapılar...

Ceza davaları nelerdir Haberi

Ceza davaları nelerdir

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Ceza davalarında mahkeme değişikliği'' konulu soruyu yanıtladı. 

İskenderun'da açılmış bir ceza davası var. Epeydir sürüyor. Ancak biz İskenderun dışında oturuyoruz. Bu davayı oturduğumuz ile almanın yolu nedir? ● Ö.Ö. 

Okuyucumun sorusu içinde ceza davasından söz ediliyor. Dolayısıyla buna göre yanıt vermem lazım. Zira hukuk davalarında yetkili mahkemeler farklı tayin edilir, ceza davalarında farklı. Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesidir.

Yani dava konusu olan suç nerede işlenmişse davaya o yer mahkemesi bakar. Taraflardan biri “Ben suçun işlendiği yerde oturmuyorum, başka bir ilde oturuyorum” demekle davayı fiilin işlenildiği yer mahkemesinden alamaz.

İSTİSNALARI DA VAR
Ancak bunun istisnaları da vardır. Örneğin basılı eserlerle bir suç işlenmişse bu basılı eserin dağıtımının yapıldığı yerde de davaya bakılabilir.

Bir...