05 / 05 / 2024

cezaevi inşaatları

cezaevi inşaatları

Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan rapora göre Türkiye'de son 5 yıl içerisinde 94 cezaevi inşa edildi. Raporda yer alan detaylara göre halen 26 bölgede cezaevi inşaatı devam ediyor. 

Cezaevi inşaatlarına ilişkin 2 sorun mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yapımına başlandığı halde tamamlanamayan cezaevi inşaatları ile ilgili yazılı soru önergesi hazırladı..

Cezaevi inşaatlarına ilişkin 2 sorun mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yapımına başlandığı halde tamamlanamayan cezaevi inşaatları ile ilgili yazılı soru önergesi hazırladı..

Yozgat Kapalı ve Açık Cezaevi inşaatı hızla sürüyor!

Yapımı devam eden Yozgat Kapalı ve Açık Cezaevi inşaatı devam ediyor. Cezaevinin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Ertan Sapankaya: Konut inşaatlarında yüzde 10 artış bekliyoruz!

TİMDER Başkanı Ertan Sapankaya, "Türkiye'de kentsel dönüşüm projeleri dikkate alındığında 2017-2021 yılları arasında konut inşaatlarında İlk üç yılda yüzde 10 son iki yılda ise yüzde 12 oranında artış bekliyoruz" dedi.

Adapazarı'nda ruhsatsız olan inşaatlar yıkılacak!

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, kaçak bina yıkımı sırasında yaşanan arbedeye ilişkin, "Şu ana kadar yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına devam edilen inşaatlar yıkılacak." dedi.

Yoav Galant: Gush Etsyon'da inşaatlar yapılmalı!

İsrail İskan Bakanı Yoav Galant, Kudüs'ün güneyindeki Gush Etsyon'a ziyaret düzenledi. Bölgede yarım milyon yerleşimcinin yaşayacağını belirten Galant, "Gush Etsyon'da inşaatlar yapmamız gerekiyor. Burası tarihi ve stratejik önem taşıyor." dedi.

ABD'de yeni konut inşaatları beklentileri aştı!

ABD'de yeni konut inşaatları mayısta 1.16 milyon adete gerilemesine rağmen beklentileri aştı. İşte ayrıntılar...

Bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor!

Gürültü kirliliğini önlemek amacıyla bina inşaatlarına ses izolasyonu şartı getiriliyor. Yeni yönetmelik taslağına göre; tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlarda kullanılacak tüm malzemelerde, yalıtım özelliği zorunlu olacak.

Bursa Osmangazi'de inşaatlar kontrol altında!

BURSA’da Orhangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yaptıkları denetimlerle devam eden inşaatların yol ve kaldırım işgallerine yönelik çalışma yaptı. Zabıta ekipleri, güvenlik önlemi alınmayan inşaatlar için de işlem yaptı.

ABD'de yeni konut inşaatları beklentilerin üzerinde artış gösterdi!

Amerika Birleşik Devleti'nde Nisan ayı TÜFE ve Mart ayı yeni konut inşaatları beklentilerin üzerinde arttı.

Niğde'de köy dışında yapılan inşaatlar meclise taşındı!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de köy yerleşik alanının dışında yapılan inşaatları meclis gündemine taşıdı. Gürer, önergesinde hazırladığı soruları İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu..

Ankara'ya su temini için yapılan inşaatlar TBMM gündeminde!

Ankara Milletvekili Levent Gök Kızılırmak'tan Ankara'ya su getirilmesi amacıyla yapılan inşaatların ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Diyarbakır'da otel inşaatları yeniden başladı!

Yaşanan sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından büyük darbe alan Diyarbakır ekonomisi yeniden toparlanmaya başladı. Olaylarla birlikte duran çok sayıda dört ve beş yıldızlı otellerin inşaatları yeniden başladı.

Van'da depremden sonra kaliteli inşaatlar yapılıyor!

2011 yılının Ekim ve Kasım aylarında meydana gelen depremlerin ardından Van'da çok yeni ve kaliteli inşaatlar yapılmaya başlandı. Son zamanlarda inşa edilen birçok binanın beton ve demir kalitesinin çok daha iyi olduğu görülüyor

cezaevi inşaatları Haberi

cezaevi inşaatları

Adalet Bakanlığı tarafından cezaevi yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; bakanlığın 2020 Raporu'nda yer alan bilgilere göre, geçen yıl 17 cezaevi yenilendi. Halen 26 bölgede cezaevi yapımı devam ediyor. Bakanlık hazırladığı raporda cezaevleriyle ilgili şu ifadelere yer verdi:

MAHKUM SAYISI ARTIYOR 

“Artan hükümlü sayısı gözetilerek oluşabilecek kapasite sorunlarının önüne geçmek amacıyla cezaevleri inşasına devam edilmiştir. 2020'de 37 ceza infaz kurumuna ek bina yapılarak 11 bin 892 kişilik ek kapasite ve toplam 188 bin 437 kapasiteli yeni ceza infaz kurumu ve ek bina yapımları tamamlanarak hizmete alınmıştır.” Raporda halen, 250 bin 756 kişi kapasiteli 374 cezaevi bulunduğu, son 15 yılda  274 ilçe cezaevi ve infaz kurumunun kapatıldığı da ifade edildi. Halen yaklaşık 300 bin mahkum bulunuyor. 2010'da...