06 / 05 / 2024

cezayir camisi

cezayir camisi

Dünyanın 3’üncü büyük camisini inşa etmeyi planlayan Cezayir hükümeti, iddialı projede ilk adımı attı

Cezayir Keçiova Camisi restore edildi!

Restorasyonu TİKA tarafından yapılan Osmanlı mirası Keçiova Camisi'nde ilk cuma namazı kılındı.

Cezayir'deki Keçiova Camisi açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) restore ettirdiği Cezayir'in bağımsızlık sembollerinden tarihi Keçiova Camisi açıldı. 

Kayı İnşaat Cezayir'in en büyük camisini inşa etti!

Cezayir’in en büyük camisinin inşaatını üstlenen Kayı İnşaat camiyi tamamladı. dünyanın en büyük 9. camisi olan Abdel Hamid Ibn Badis Cami, 25 bin kişiye ibadet etme imkânı sağlıyor...

TİKA, Cezayir Keçiova Camisi'ni restore ediyor!

Tarihi Keçiova Camisi'nin süsleme ve hat çalışmaları, Türkiye'de bu alanın önde gelen akademisyenlerinden oluşturulan heyet tarafından yürütülüyor. Restorasyon projesinde son aşamaya gelindi.

TİKA Cezayir'deki Keçiova Camisi'ni restore edecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Cezayir'in bağımsızlık sembollerinden biri olan tarihi Keçiova Camisi'ni restore ediyor.

Dünyanın en görkemli camisi Cezayir'e inşa ediliyor!

CEZAYİR'DE İslam dünyasının en büyük ibadet yerlerine rakip olacak muazzam bir cami inşa ediliyor. Büyük Cezayir Camii ve etrafındaki ona bağlı binaların toplamda 120 bin kişilik kapasitesi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'de restore edilen camiyi ziyaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’in Kasaba bölgesinde bulunan ve Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) tarafından restorasyonu yaptırılan Keçiova Camisi’ni ziyaret etti.

Bayat Camisi restore edilmeyi bekliyor!

Çivril ilçesine bağlı Bayat Mahallesi' nde bulunan, duvarlarındaki çiçek ve doğa motifleriyle dikkati çeken tarihi Bayat Camisi' nin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi...

Sapanca'daki Hasan Fehmi Paşa Camisi restore ediliyor!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 1887'de yapılan Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. 10 ay önce başlayan çalışmalarda taş-tuğla ve ahşap malzemeler aslına uygun seçiliyor

Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 1887'de yapılan Hasan Fehmi Paşa Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kaymakam Gökhan Azcan, Mahmudiye Mahallesi’ndeki caminin restorasyon çalışmalarının 10 ay önce başladığını söyledi.

Yedi Kızlar Camisi'nin metal minaresi değiştirildi!

Bulgaristan’ın güneydoğusunda Yunanistan sınırına yakın Nalbantlı köyündeki 600 yıllık tarihi Yedi Kızlar Camisi, yeni minaresine kavuştu. Nalbantlı'da yer alan Yedi Kızlar Camisi'nin metal minaresi değiştirildi.

Tarihi Kalfat Camisi restore edildi!

Tarihi Kalfat Camisi restore edildi. Doğancızade Hacı Derviş tarafından 1275'te Kalfat köyünde yaptırılan mescidin 1912'de yıkılmasının ardından inşa edilen camide, geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Köln’deki Barbaros Camisi, 49 yıl sonra ibadete kapanıyor!

ALMANYA’YA göç eden Avrupalı Türklerin 49 yıl önce kurduğu ilk cami kapatılıyor. Köln’deki Kyffhaeuser Caddesi 26 numarada bulunan Barbaros Camisi, binayı satın alamadığı için taşınmak zorunda kalacak...

cezayir camisi Haberi

cezayir camisi

Dünyanın 3’üncü büyük camisini inşa etmeyi planlayan Cezayir hükümeti, iddialı projede ilk adımı attı. 20 hektar üzerine inşa edilecek 12 binalık külliyede, 120 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği bir cami yer alıyor. Toplam kullanım alanı 400 bin metrekare olarak planlanan külliyede, 6 bin araçlık otopark da yer alacak. İnşası sırasında 17 bin kişiye istihdam sağlayacak projenin 2015 yılında tamamlanması öngörülüyor. Proje kapsamında Afrika’nın en yüksek minaresi de inşa edilecek. 300 metrelik uzunluğuyla Paris’in sembolü Eyfel Kulesi ile yarışacak minarede, 25 kademe bulunacak ve ziyaretçilerin hızla minarenin tepesine çıkabilmesi için 8 asansör bulunacak. Cami kompleksinde 2 bin kişilik kütüphane, bir sanat müzesi ve bir araştırma merkezi de bulunacak. 


Türkiye...